Peste si fructe de mare

Somon la cuptor cu morcovi dulci, lamaie si salata de cruditati

Doyna ne incanta cu o reteta delicioasa de Somon la cuptor cu morcovi dulci, lamaie si salata de cruditati.     Ingrediente o bucata de somon bucati de morcov dulce lamaie unt sare de mare   pentru salata: rosii, castraveti, ceapa, ulei de masline, sare piper

detalii

Paste cu ton

Monica Marton ne incanta cu o reteta delicioasa de Paste cu ton.     Ingrediente necesare pentru 1 portie zdravana · 100 de grame de paste; · o conserva de ton · o jumatate de legatura de busuioc; · 8-10 boabe de piper rosu; · 3 boabe de coriandru; · sare.

detalii

Salau cu sos de ciuperci si mamaliguta

Veronica22 a trimis o reteta delicioasa de Salau cu sos de ciuperci si mamaliguta.     Ingrediente 4 bucati de salau 300 gr ciuperci proaspete 1 ceapa 3 catei de usturoi sare si piper 1 lingura de faina 200 gr smantana ulei pentru prajit  

detalii

Turnulete aromate cu salau

Iata o noua reteta trimisa de Anisoara67: Turnulete aromate cu salau.   Ingrediente 400 g carne de salau, fara oase, 300 g morcovi baby congelati, un ardei verde, un ardei rosu, 2 rosii, patrunjel verde,c ateva frunze de busuioc, sare, piper, 2 foi de dafin, un morcov, un pic de ulei

detalii

Crap in sos de rosii

Iata o noua reteta trimisa de Adriana88: Crap in sos de rosii.     Ingrediente 4 bucati de crap 5 catei usturoi sare piper busuioc 1 ceapa mare 5 rosii

detalii

Pastrav cu sos la cuptor

Ingrediente:
2 pastravi
3 linguri unt
jumatate de ceapa (fasii)
4-5 catei de usturoi
2 felii de lamaie
faina da grau
1 lingura faina de porumb
500 g smantana
50 ml vin
3 linguri conjac
sare, piper, foaie de dafin, oregano

detalii

Ciorba de perisoare de peste

Ingrediente:

200 g peste fara oase * macrou

1 oua

2 catei de usturoi

2 linguri de orez pentru perisoare ……

detalii

Peste cu legume

Ingrediente:
peste fara oase, 3 rosii, 2 ardei grasi, doua cepe, condimente
 

detalii

Ce faci de mancare azi? Noi iti recomandam: Stiuca umpluta

Iata o noua retetatrimisa de Anisoara67: Stiuca umpluta.   Ingrediente o stiuca de peste 1kg, 50 ml ulei de masline, un pahar de vin alb, o ceapa de apa (rosie), 300g de ciuperci, 2 morcovi, un ardei gras rosu, masline negre fara samburi, o legatura de patrunjel verde, un ou, condimente uscate (cimbrisor, oregano, coriandru, […]

detalii
lufar - antena satelor

Saramură de lufar

Vânt subţire în zori, valuri mai năprasnic înaintând spre ţărm… simţi cum marea şi ea se pregăteşte să iasă din primăvară, înaintând vitejește spre vară. Cine ştie cu adevărat care e cursul vremii va înţelege că e timpul lufarului. Nea Vili, bătrânul pescar de la malul mării, căruia-i datorez şi reţeta de ciorbă de rapane, […]

detalii
crap in solzi

Reteta de ministru: Crap in solzii lui

Rasfoiesc, cu placerea de a descoperi gustul altei epoci, paginile unei carti de Constantin Bacalbasa. Tiparita inainte de razboi – in prima si a doua editie – are un titlu intrigant: „Dictatura gastronomica”. Am la indemana ambele editii si de la o prima ochire imi dau seama ca cea de-a doua varianta este mult imbunatatita […]

detalii

Salata de ton

Ingrediente: o conserva de ton in ulei, 1 castravete murat, porumb, 1 lingura si 1/2 mustar, o ceapa, 1 lingura zeama lamaie, marar, patrunjel, sare, piper, 2 oua

detalii
salaul preotesei minodora

Șalăul preotesei Minodora

Preuteasa parintelui Ignatie a fost dintotdeauna femeie vrednica. Tinea casa cu mana de fier, cuhnia, pe cei cinci prunci „daruiti de Domnul”, parohia intreaga si pe… „taica popa”. Unii spun ca pana si protopopul „se cam temea” de rigorile ei, cand venea in inspectie la parohie si coana Minodora il poftea la masa. Se temea, […]

detalii
dictatura gastronomica

Șalăul Duduiei (creat pentru Elena Lupescu)

O dată cu reeditarea „Dictaturii gastronomice” a lui Constantin Bacalbașa, cronicarul Bucureștilor de altădată intră tot mai mult în atenția publicului și ca autor de cărți de bucate. În „Dictatura gastronomică”, Bacalbașa, jurnalistul, face și mici, nevinovate trimiteri la situația politică a vremii… prin denumirile unor rețete. Astfel, va aminti de „regență”, profitând de faptul […]

detalii
peste in foietaj

Păstrăv umplut cu nucă în foitaj

S-a întâmplat să ajung la Sâmbăta de Sus tocmai la ceasul când cea care avea să-mi fie gazdă curăța păstrăvii care urmau să ajungă în farfurie la masa de prânz. Iazul e la numai câţiva metri de uşa bucătăriei și n-aveam nici un dubiu că peștele e proaspăt prospăcior. Ce m-a intrigat a fost rețeta: […]

detalii