Ultimele

Cozonac

Retetele tale » Dulciuri » Cozonac » Pagina 3
cozonac cu rahat cacao si stafide

Cozonac cu rahat cacao si stafide

Iata o reteta excelenta de cozonac cu rahat cacao si stafide.

27 mai 2020
Cozonac simplu - sfatulparintilor.ro - pexels_com - cake-on-a-white-saucer-african-violets-5719

Cozonac simplu

Iata o reteta de cozonac simplu de facut.

10 mai 2020

Cozonac de casa cu nuca si cacao

A face un cozonac delicios in casa este o reala provocare pentru orice familie. Iata o minunata reteta de Cozonac de casa cu nuca si cacao.

10 aprilie 2020
Babe bucovinene

Babe bucovinene

Iata o reteta delicioasa, minuata pentru zilele speciale de Sarbatori: Babe bucovinene.

02 aprilie 2020

Cea mai bună REȚETĂ DE COZONAC pentru Paște: Mergi la sigur cu ea!

Înainte de a te apuca de „cozonăcit”, e bine să încălzeşti bucătăria şi să laşi toate ingredientele să ajungă la temperatura camerei. Poţi să dai deja drumul la cuptor, ca să se încingă. Iar apoi treci la treabă.

25 aprilie 2019

Cozonac cu nuca

Ludovica a trimis aceasta reteta minunata de: Cozonac cu nuca.   Ingrediente Cozonac cu nuca 1 kg de faina 1 plic de drojdie 5-6 linguri de miere 4 oua doar galbenusurile,albusurile se bat spuma cu zahar cca 100 g si se amesteca cu nuca pentru umplutura. 200 g margarina 1 pahar de lapte caldut 1 […]

06 decembrie 2018
Cozonaci aurii

Cozonaci aurii

 

Ingrediente:

1 kg faina, 300 gr zahar, 5 oua, 250 gr nuci, 50 gr rahat, o pungulita stafide, 2 linguri de cacao, 100 gr drojdie, sare, mirodenii, 250 ml ulei, 4 linguri cacao, 300 ml lapte.

25 noiembrie 2018
Panettone

Panettone

Ingrediente pentru 1 kg panetone:

3 oua

195 g unt

80 ml lapte

1.5 lingurita sare

4 linguri zahar

485 g faina

21 noiembrie 2018

Reţete de Paşti: Cozonac cu mac şi stafide

Ingrediente:

Pentru aluat ai nevoie de: 2 kg faină, 600 g zahăr, 1 l lapte, 10 ouă, 200 ml ulei, 200 g unt, 100 g drojdie de bere, 3 lămâi, 200 g stafide, 1 fiolă esenţă de rom, 1 linguriţă sare.

Pentru umplutură ai nevoie de: 400 g mac, 200 g zahăr, 40 ml lapte, 2 linguri griş, 1 fiolă esenţă de rom

08 aprilie 2018

Reţete de Paşti: Pască tradiţională cu brânză de vaci

Ingrediente

500 g aluat de cozonac, 1 gălbenuş pentru uns pasca, 1 lingură unt sau ulei pentru uns tava

Pentru umplutură ai nevoie de: 1/2 kg brânza dulce de vaci, 1 cană de zahăr, stafide, 3 ouă, puţin griş, rom sau esenţă de rom.

06 aprilie 2018

Cozonac cu ciocolata si nuca „Bradut”

Veronica22 s-a inscris la concursul nostru cu aceasta reteta minunata de: Cozonac cu ciocolata si nuca „Bradut”. Vrei sa castigi un Slow cooker Crock-Pot? Trimite si tu retetele tale. Detalii aici!   Ingrediente Cozonac cu ciocolata si nuca „Bradut” 500 gr faina 300 ml lapte 2 galbenusuri 150 gr zahar 100 gr unt coaja de […]

18 decembrie 2017

Cozonac cu nuca – fara framantare

Veronica22 s-a inscris la concursul nostru cu aceasta reteta minunata de: Cozonac cu nuca – fara framantare. Vrei sa castigi un Slow cooker Crock-Pot? Trimite si tu retetele tale. Detalii aici!   Ingrediente Cozonac cu nuca – fara framantare: 500 gr faina 10 gr drojdie proaspata 3 oua(doar galbenusuri) 100 gr zahar 200 ml lapte […]

18 decembrie 2017

Cozonac impletit cu nuca

Veronica22 s-a inscris la concursul nostru cu aceasta reteta minunata de: Cozonac impletit cu nuca. Vrei sa castigi un Slow cooker Crock-Pot? Trimite si tu retetele tale. Detalii aici!   Ingrediente Cozonac impletit cu nuca Maia:100 gr faina alba 000 200 ml lapte 40 gr drojdie proaspata(eu doar asa folosesc intotdeauna) Aluat:900 gr faina alba […]

17 decembrie 2017

Cozonac steluta

Abetina a trimis o reteta delicioasa de Cozonac steluta.   Ingrediente -500 gr.faina de grau, -2 galbenusuri, -2 linguri zahar, -1 esenta de migdale, -50 gr.unt, -300 ml.lapte caldut, -un praf de sare, -drojdie cat o nuca, -2 linguri de ulei, -un borcanel de ciocolata de 180 gr., -2 linguri de nuca macinata, -1 ou […]

10 octombrie 2017

Dictatura gastronomică: Kugelhopful „casei Bacalbașa”

Vasul în care se pregăteşte kugelhopful te face să te gândeşti fie la un turban, fie la razele soarelui. De altfel, într-o enciclopedie din secolul al XVIII-lea «kouglof» însemna «bonetă turcească». În Ţările de Jos, acestui… hai să-i zicem cozonac i se mai spunea chiar «turban». În Franţa, reţeta a fost adusă la Versailles de […]

22 mai 2017