Cozonac cu rahat cacao si stafide

27 mai 2020,
cozonac cu rahat cacao si stafide

Iata o reteta excelenta de cozonac cu rahat cacao si stafide.

 

Ingrediente Cozonac cu rahat cacao si stafide

 

pentru 2 cozonaci:
1 Kg faina, 80 gr drojdie, 400 gr zahar, 600 ml lapte (400 ml lapte + 200 ml apa ), 150gr unt, 50 ml ulei, 50 ml vin alb, 4 oua (se folosesc galbenusurile + 1 albus), esente vanilie si rom, coaja rasa de lamaie, zahar vanilat, rahat, cacao, stafide

 

 

Mod de preparare Cozonac cu rahat cacao si stafide

Maiaua se face din 100 ml lapte in care se dizolva drojdia= 1 lingurita zahar + 2-3 linguri faina..se lasa la crescut. Separat se oparesc 2 linguri faina cu 200 ml lapte fierbinte. Dupa ce a crescut maiaua se amesteca cu faina oparita.
In restul restul de lapte ( 300 ml ) se dizolva zaharul cu mirodeniile (esente , coaja de lamaie ) , se adauga maiaua crescuta , galbenusurile frecate cu o lingurita sare , albusul batut foarte putin , vinul alb si se incepe framantarea aluatului .Untul topit trebuie sa fie caldut si se adauga cate putin in timp ce se framanta aluatul , la final se adauga si uleiul . Se mai framta aluatul inca 10 minute si se lasa la dospit 30 minute . Dupa cele 30 de minute se mai framanta inca 10 minute si se la iar la crescut 15 minute . Albusurile ramase se bat spuma cu 5 linguri zahar , se adauga 4 linguri cacao , rahat taiat cubulete si stafide . Cand aluatul a crescut se indinde cu mana pe o masa unsa cu ulei se adauga umplutura si se ruleaza ..se pun in forme( cu hartie de copt ) si se mai lasa 10 minute la crescut , se ung cu galbenus de ou si se introduc la cuptor pentru 30-45 minute .

Imagine de martakor de la Pixabay

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita
minimax