Ultimele

Panettone

Retetele tale » Panettone
Panettone

Iata un desert deosebit pe care il poti prepara intr-o zi festiva: Panettone.

 

Ingrediente pentru 1 kg Panettone

3 oua

195 g unt

80 ml lapte

1.5 lingurita sare

4 linguri zahar

485 g faina

3 lingurite drojdie uscata

Umplutura: stafide / rahat

Glazura ciocolata (optional)

 

Mod de preparare Panettone

Drojdia se pune cu putin lapte si zahar la crescut. Se amesteca oule cu laptele cu untul. Se pune faina intr-un castron, apoi se omogenizeaza bine cu ouale cu laptele, untul, sarea zaharul. Se framanta bine Se adauga si stafidele/rahatul. Se lasa la crescut, se introduce in cuptor. Se poate coace si la masina de facut paine. Optional, dupa ce e scos din cuptor se orneaza cu cu glazura ciocolata.

Serviti cu placere!

Cuvinte cheie:
Data articol: noiembrie 21, 2018