Ingrediente:
2 picioare de porc
jumatate de capatana de porc
2 rasol de porc
2 morcovi
1 ceapa
1 pastarnac
Ingrediente
1 kg maruntaie de miel, 10 oua, 2 foi de dafin, 1 lingura sare, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 3 catei de usturoi, 5 cepe verzi, 1 varf piper, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 2 cepe uscate, 1 lingurita piper boabe, 1 lingurita maghiran
Ingrediente
– pentru foi: 1 kg aluat foietaj.
– pentru umplutură: 500 g carne de miel tocată, 500 g urzici tinere, 100 g unt, 200 g brânză de burduf, 2 ouă, 2 linguri ulei, sare, piper.
Fierbem ouale timp de 10 minute, le lasam sa se raceasca si le curatam. Le taiem in jumatate si scoatem galbenusul.
Ingrediente
1 ou, 1 felie paine, 2 – 3 felii sunca, 1 rosie, branza crema, ardei gras galben, 1 ciuperca, 2 masline, cascaval, verdeata pentru decor
Oanapl10 a trimis aceasta minunata reteta de Placinta cu branza. Ingrediente Placinta cu branza -pentru aluat: 100 ml lapte 100 ml apa minerala 100 ml ulei 300 gr faina alba 300g faina de grau neagra 1 lingurita zahar 1/2 lingurita sare 3,5 gr drojdie uscata -pentru umplutura: 300 gr branza de vaci 1 […]
Vrei să prepari niște caltaboși ca la mama lor acasă? Pune în practică rețeta cititoarei noastre Florentina Hij, din Suceava. Adică de acolo unde mâncarea are cel mai bun gust! Mod de preparare caltaboși cu hrișcă (chișcă) 1. Se spala carnea si maruntaiele, apoi se pun la fiert in apa rece impreuna cu slanina. Dupa ce se […]
Rețeta asta de tobă este veche, tradițională dar modul de execuție este modern. Tobă în sticlă de plastic ați mai făcut? Mod de preparare Tobă la sticlă 1. Toate organele, șoriciul și carnea se spală bine. Dacă mai e nevoie, șoriciul se pârlește. 2. Se pun la fiert în apă rece cu sare organele şi […]
Murtabak este un preparat specific tarilor orientale, mai ales Indiei si Indoneziei. Murtabak inseamna, de fapt, „impaturit”, ceea ce si este: o clatita umpluta cu carne si impaturita bine. Este usor de preparat, poate fi mancata cu mana, si are o savoare deosebita. Ingrediente pentru murtabak: Pentru aluat: 500 g de faina 1 lingura […]
Oanapl10 s-a inscris la concursul nostru cu aceasta reteta minunata de: Globulete aperitiv. Vrei sa castigi un Slow cooker Crock-Pot? Trimite si tu retetele tale. Detalii aici! Ingrediente Globulete aperitiv 100g pastrama 2 oua 1 ardei rosu 200g branza dulce de vaci 100g masline 50g cascaval / parmezan 1 legatura patrunjel verde (se […]
Anisoara 67 s-a inscris la concursul nostru cu aceasta reteta minunata de: Tarta rustica cu blat aromat din gris. Vrei sa castigi un Slow cooker Crock-Pot? Trimite si tu retetele tale. Detalii aici! Ingrediente Tarta rustica cu blat aromat din gris blat gris;2 oua,150 g faina alba,150 g gris,100 g unt topit,sare,ierburi aromate […]
Anisoara 67 s-a inscris la concursul nostru cu aceasta reteta minunata de: Tarta morarului. Vrei sa castigi un Slow cooker Crock-Pot? Trimite si tu retetele tale. Detalii aici! Ingrediente Tarta morarului blat tarta;175 g faina alba,100 g faina de porumb(malai grisat),100 gunt( margarina) ,un ou,sare,o lingurita de amestec ierburi de Provence Umplutura ;3 […]
Aceasta reteta de cartofi la cuptor are un gust incredibil de bun. Cartofii pot fi mancati simpli sau ca garnitura. Ingrediente 2 maini pline branza cheddar rasa 1 lingurita de paprika afumata 2 cepe verzi 4 felii de bacon afumat 2 cartofi pentru copt 2 linguri de crema de branza 50g de unt, feliat […]
Mămăligă în straturi, la cuptor servesc tuturor prietenilor care nu sunt români dar vin pe la noi în vizită. Nu am întâlnit până acum pe niciunul căruia să nu-i placă preparatul ăsta pe bază de mămăligă. Să vă zic că am corupt și un vegetarian? Ingrediente mamaligă pentru patru persoane 300 g brânză de […]
Păi dacă ne place să mâncăm brânză cu roșii de ce să nu pregătim noi și o tartă cu brânză și roșii?Ingrediente 1 pachet aluat foitaj 4 felii bacon 180 ml smântână 180 g mozarella 4 ouă 125 ml lapte 10 roșii mici sare piper Afla modul de preparare pe LIBERTATEA PENTRU FEMEI.