Piftie de cocos cu vin

01 noiembrie 2019,
piftie de cocos cu vin - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - trotters-vegan-2686121_1920

Auzit-ati auzit in calatoriile voastre gurmande prin lume de cocosul cu vin? O sa va grabiti sa-mi raspundeti ca „da”, amintindu-va de reteta frantuzeasca de „coq au vin”… Si totusi, intr-un sat ratacit printre podgoriile Buzaului, nu departe de locul unde, dupa legenda, s-au gasit mai demult odoarele „Clostii cu puii de aur”, intr-o strachina purtand culorile pamantului ars – si-ale frunzei de vie arsa de toamna – mi-a fost adus dinainte un altfel de „cocos cu vin”. De fapt, fiindca tin la adevar, trebuie sa spun ca gazda a pus pe masa „piftie de cocos cu vin” si-alaturi, o strachinuta cu hrean in otet, o bucata zdravana de mamaliga si… o ulcica plina pana in buza cu un merlot rubiniu.

Ingrediente Piftie de cocos cu vin

un cocos de 2-2,5 kg,

400 g rasol de vitel,

un genunchi de vitel,

3 litri de apa,

500 ml vin rosu (bun),

5 oua,

2 cepe (de Buzau),

4-5 morcovi tineri,

o capatana de usturoi,

patrunjel verde,

sare.

Pentru garnitura: salata de hrean.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita