Aperitive & Garnituri

25.02.cartofi

Pârjoale de cartofi

Vă propunem o rețetă călugărească, aflată la Mănăstirea dintr-un lemn din județul Vâlcea.   Ingrediente un castron de cartofi fierți, 2-3 morcovi, o ceapă, o rădăcină de pătrunjel, 2-3 căței de usturoi 2-3 fire de usturoi verde, sare, untdelemn.     Modul de preparare il gasiti pe AntenaSatelor.ro.    

detalii
sarmale cu urda

Sarmalute manastiresti cu urda

Am spus-o si alta data, o repet, e o imensa greseala sa tot spunem ca am luat sarmalele de la turci, cata vreme ei insisi marturisesc ca le-au imprumutat de la bizantini – cu care, apropo, noi am fost in contact un mileniu, iar cu turcii doar jumatate din acest timp. Simpla etimologie a cuvantului […]

detalii
mamalina toponita

Reteta traditionala din judetul Alba: Mamaliga toponita

Va recomandam o reteta traditionala din Garda de Sus, județul Alba. Reteta culeasa de Simona Lazar. Se pregateste din malai (faina de porumb), fiert in apa cu sare, branza (de vaca sau de oaie), jumari (pastrate de la taiatul porcului), carnati prajiti, unsoare (untura). Se face o mamaliga fiarta bine (se pune de la inceput […]

detalii
pilaf muntele athos - antenasatelor_ro

Pilaf ca la Muntele Athos

Va prezentam o reteta deosebita, de pe Muntele Athos, de la parintele Epifanios.   Ingrediente 500 g mazare, 200 g orez, 3 cepe, ulei de masline, un galbenus, sare, piper.   Mod de preparare Soteaza usor mazarea, apoi pune-o intr-o strecuratoare, sa se scurga. Curata ceapa, spal-o si taie-o mărunt, apoi caleste-o într-o tigaie cu […]

detalii

Retete de Sarbatori: Aperitiv mozaic

Ingrediente

6 felii paine prajita
200 gr cascaval
200 gr piept pui afumat (sau orice altceva: sunca, salam etc)
4 oua
100 ml lapte
50 gr unt topit
1 legatura ceapa verde
marar si patrunjel
sare si piper

detalii
piftie de cocos cu vin - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - trotters-vegan-2686121_1920

Retete de Sarbatori: Piftie de cocos

INGREDIENTE: 1 cocos; 4 morcovi, 2 cepe, 1 radacina patrunjel, 2 foi de dafin, piper boabe, sare,1 capatana usturoi

detalii

Retete pentru Sarbatori: Creier special

Iata o reteta deosebita de preparat creierlul.   Ingrediente – creier -pasta de rosii -ardei -praz -condimente -3-4 oua -marar   Mod de preparare Creierul se fierbe in apa cu sare (intreg) , se spumeaza se lasa la racit. Intr-o tigaie cu putin ulei se calesc ardeiul si prazul tocate marunt. Se adauga pasta de […]

detalii

Reteta de Sarbatori: Tort aperitiv

Ingrediente pentru blat:

250g faina,
50g masline negre tocate,
1 linguta boia de ardei dulce,
1 lingurita condimente uscate(cimbru, rozmarin si oregano),
2 catei de usturoi,
20g drojdie,

detalii

Retete de Sarbatori: Rulada de porc

Iata un aperitiv de sarbatoare, foarte simplu de facut: Rulada de porc.   Se alege un muschiulet de porc; separat se toaca carnea pentru umplutura. Se asaza muschiuletul peste carnea tocata, se ruleaza in ”prapurele” de la porc, se condimenteaza si se baga la cuptor la foc mic pana se rumeneste.     Alte mii […]

detalii

Piftie de curcan

Amalia s-a pregatit pentru concursul nostru cu acest aperitiv de senzatie: Piftie de curcan.     Vrei sa castigi unul premiile oferite de Megaplus.ro? Inscrie-te la concursul nostru! Afla detalii aici.         INGREDIENTE -1 piept de curcan cu os (cca 2,5 kg) – o ceapa -2 morcovi -un pastarnac – o telina […]

detalii

Rulouri de pui cu dovlecei

Iata o alta reteta delicioasa trimisa de Daniela: Rulouri de pui cu dovlecei.   Ingrediente 1 piept de pui 2 dovlecei micuti sare piper     Mod de preparare Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem felii cat mai subtiri, dupa care ii prajim pe ambele parti intr-o tigaie grill sau pe gratar. Pieptul […]

detalii

Briose cu legume

Iata un aperitiv deosebit ce poate fi luat fie ca mic dejun, fie ca gustare intre mese. Reteta trimisa de Miclescu Mirela.     Ingrediente 4 oua 1 lingurita praf de copt 150 g cascaval 100 g masline tocate maruntel 150 g muschiulet afumat 1/2 lingurita verdeturi de provence un praf de rozmarin macinat 1 […]

detalii

Salata de branza cu chimen si ceapa rosie

Este un aperitiv usor si foarte delicios: Salata de branza cu chimen si ceapa rosie.   Ingrediente 1 kg branza dulce de vaci, 1/2 kg telemea, chimen dupa gust, smantana, maioneza, cascaval ras, 3 cepe mari de apa.     Mod de preparare Se amesteca branza cu telemeaua maruntita bine si cu smantana astfel incat […]

detalii

Aperitiv de senzatie: Rulou de somon cu creveti

Printre atatea preparate de baza de carne de porc, este binevenit un aperitiv din somon, cu creveti si icre. Musafirii si familia noastra vor fi incantati iar noi ne vom simti mandre ca le oferim o bunatate cu care putem face senzatie. Multumim lui krissu pentru reteta!

 

Ingrediente:

8 fileuri de somon afumat,

1/2 manunchi de marar verde,

80 g. creveti fierti si decorticati,

detalii

Mini rulouri cu baby corn la gratar

Iata un aperitiv deosebit: Mini rulouri cu baby corn la gratar. De la Anisoara67.     Ingrediente (2 portii) Un piept de pui dezosat, o conserva mica baby corn, cateva feliute subtiri de cascaval, 2 ardei capia rosii, un pic de ulei, sare, piper, cateva scobitori din bambus

detalii