Ultimele

Retete pentru copii: Sandvis Omiduta

Retetele tale » Retete pentru copii: Sandvis Omiduta
sandvis omiduta

Reteta realizata de catre Alina Avram Dohotariu, un blogger culinar foarte talentat si creativ: Sandvis Omiduta. Reteta are la baza branza de capra La Colline, produsa la fabrica cu acelasi nume de pe Dealul Feleacului si obtinuta din lapte colectat de la fermele de capre din Transilvania.

Ingrediente Sandvis Omiduta

250 g de paine feliata pentru sandvisuri

100 g branza de capra premium clasica LaColline

70 g de prosciutto

3 rosii

1 castravete

cuisoare pentru decor

Mod de preparare Sandvis Omiduta

Spalati rotiile ti taiati-le în felii de 3-4 mm. Pe feliile de paine asezati pe rand prosciutto, branza taiata felii si rosiile. Deasupra acestora asezati alt strat din felii de paine. Cu ajutorul unei forme rotunde, cu diametrul de circa 7 cm, taiati diferite sandvisuri, avand grija ca o parte sa ramana dreapta, pentru stabilitate. Va puteti folosi de un cutit cu care sa taiati o parte dreapta, din sandvis. Compuneti corpul omidei din aceste discuri, sprijinindu-le unele de celelalte.

Spalati castravetele, taiati-l în rondele de 4-5 mm si apoi în triunghiuri pentru a forma piciorele omidutei. Tot din aceleasi rondele alcatuiti gura si antenele. Pentru cap, folositi o rosie ramasa, taiati-i baza pentru a crea un sprijin. Cu ajutorul unui cutit taiati doua discuri mici din paine, are vor reprezenta ochii si fixati-i în rosie cu doua cuisoare. Cu acelasi cutit faceti o taietura semicircular în rosie si fixati o feliuta de castravete. Aceasta va reprezinta gura omidutei. La final, pentru a definitiva capul de omida, fixati în rosie si doua antenute din castravete. Asezati rotia langa sandvisuri si gata omiduta.

Mai multe retete delicioase gasiti aici.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: septembrie 27, 2021