Va recomandam o reteta rapida si delicioasa: Oua in cuiburi.
o portie de mamaliga facuta dintr-o ceasca medie de malai si 3 de apa
smantana
telemea
sunculita taiata bucatele
oua (cate 1-2 de persoana)
unt pt. uns forma/formele
Eu am facut reteta in forme individuale, dar se calculeaza si multiplica ingredientele in functie de nr de portii si forma folosita.
Se pregateste o mamaliguta nu foarte moale, dar nici prea vartoasa.
Se unge forma/formele cu unt din belsug, se pune un strat de mamaliga, apoi pe rand in straturi o lingura de smantana, telemea rasa, sunculita si desupra un ou spart, cu sare si piper.
Se pun la copt timp de 12-15 minute, pana se fac ouale la foc putin mai mare decat mediu ( eu le-am copt la 385F~ 196 C).
Inainte de a baga la cuptor, se poate pune, dupa gust, suc de rosii.
Timp Preparare: 30 ‘
Complexitate: redusa
Imagine de Terri Cnudde de la Pixabay
Cuvinte cheie: mamaliguta, Oua in cuiburi, retete romanesti, retete traditionale, retete traditionale romanesti