Ultimele

Supe, ciorbe post

Borș mănăstiresc

Părintele Dionisie, șeful cuhniilor de la Mănăstirea Căldărușani, îmi mărturisea cu un deceniu în urmă că niciodată nu i-a fost teamă că nu va avea ingredientele necesare în cămară. Și asta pentru că simpla rugăciune era de ajuns pentru a completa ceea ce lipsea. Îmi spunea părintele că dacă n-avea zahăr, sau orez, ori ceapă, […]

11 februarie 2016

Supă de mazăre

În toate cele patru țări ale Maramureșului, la fasole îi zice… mazăre. Iar în Apuseni, moții fac, în zilele de post, bucate din mazăre de cucuruz. Adică, tot din fasole. Știind toate astea, mai că nu-ți mai vine să-l iei peste picior pe personajul interpretat magistral de Florin Piersic, care tot melițează despre „mazărea, fasole […]

03 aprilie 2015

Ciorbita de urzicute

Corina Doldoran a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Ciorbita de urzicute. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala […]

18 martie 2014

Supă cremă de dovlecei pentru cosânzene şi voinicei

Ingrediente

– 6 dovlecei tăiaţi cubuleţe
– 2 morcovi mari tăiaţi rondele
– 2 cartofi tăiaţi cubuleţe
– 4 căţei de usturoi tăiaţi felii
– 250 ml smântână pentru gătit
– sare de mare proaspăt râşnită
– piper negru proaspăt măcinat
– pătrunjel verde proaspăt tocat (opţional)

14 iunie 2013