Vegetarieni & Post

Pere in sos de vin

Ingrediente

3 pere mari
500 ml vin rose
150 gr zahar brun
scortisoara
anason
cuisoare
ghimbir

detalii

Vinete cu usturoi

Ingrediente

3-4 vinete lungi
1 capatana usturoi
1 legatura de patrunjel verde
100 ml ulei de masline
sare, piper

detalii

Prajitura cu suflet, de post

INGREDIENTE
1 cana de zahar ,
1/2 cana lapte de soia cu aroma de vanilie sau natur (daca nu aveti inlocuiti cu apa minerala),
250 gr margarina vegetala ,
1 plic de praf de copt ,
faina de grau 250-300 g ,

detalii

Biscuiti de post pentru toata familia

Ingrediente
100 grame margarina
o banana
faina
vanilie, scortioara
nuci macinate
stafide, migdale optional
zahar optional

detalii

Cornulete cu rahat, de post

Ingrediente

2 cani ulei, 1 cana bors (acreala) caldut, drojdie proaspata cat o nuca de marime potrivita, faina de grau cat cuprinde (cat sa obtinem un aluat bun de intins), aproximativ 200 gr rahat cu diferite arome, 80 gr zahar pudra cu aroma de vanilie.

detalii

Pate de soia cu legume

Ingrediente:
-250 g boabe de soia
-1 ceapa mica
-1/2 ardei
-masline
-ulei de masline sau floarea soarelui
-sare

detalii

Strudel de mere

Ingrediente

– un pachet foi fine de placinta (Linco)
– 8 mere (cele mai bune sunt cele zemoase, dulci – acrisoare)
– o cana de zahar
– 2 linguri ulei
– o lingurita pudra de scortisoara
– o lingurita zahar vanilat bourbon

detalii

Cartofi natur cu sos ragu si pepene rosu murat

Ingrediente
– 1 kg cartofi
– patrunjel verde
– pepene rosu murat
pentru sos:
– 250 gr legume *morcov *telina *patrunjel
-1 ceapa
– 50 ml ulei
– 50 ml vin alb sec

detalii

Clatite de post

Ingrediente
1 cana apa minerala carbogazoasa
1 cana faina
1 lingura zahar
50 ml ulei
1 lingura zahar vanilat
1 praf de sare

detalii

Sarmalute de post

Ingrediente
-varza murata
-orez
-soia granule
-ceapa
-bulion

detalii

Varza calita

Ingrediente

o varza murata mai mare, bulion, piper, foaie de dafin, marar

detalii

Clatite de post

Ingrediente

o cana cu apa (250 ml), sare, zahar dupa gust, esenta de vanilie, faina cat cuprinde sa iasa aluatul care curge, dulceata preferata

detalii

Piure de spanac cu cartofi

Ingrediente

1kg spanac
2 buc praz
3- 4 cartofi
3 linguri de ulei de masline

detalii

Tocanita de cartofi cu urzici

Ingrediente:
urzici – 8 legaturi,
catofi – 4buc,
ceapa – 1bcuc,
sare,
piper,
ulei

detalii

Scovergi

Ingrediente

cca.1 kg de faina alba, 25 g drojdie proaspata (un cub mic), sare, 300 ml apa, ulei pentru prajit

detalii