Batoane energizante cu stafide si goji – Sfatulparinitlor.ro. Afla zilnic cele mai gustoase retete, inscriindu-te la Newsletter.
Iata o reteta dulce, de post: Taitei scursi cu nuca si portocala
Va propunem o reteta de desert de post, fursecuri cu nuca, ce poate fi preparata rapid si placut seara alaturi de cei mici.
Iata o reteta simpla si numai buna dupa mesele copioase de Sarbatori: Salata de telina cu morcovi.
De Crăciun, sunt nelipsite de pe masă, iar în timpul postului sunt consumate, deoarece sarmalele de post sunt făcute cu orez și alte legume.
Prietena noastra laurita82 ne invata sa facem niste bombonele cu nuca de cocos si cacao, numai bune pentru un deliciu de post!
Anemary a trimis aceasta minunata reteta de Cornuri cu mere (de post). Ingrediente Cornuri cu mere (de post) Pentru aluat: 30 g drojdie, 2 lingurite zahar, 1 praf de sare, 250 ml apa minerala, 350 ml ulei,1 kg faina, zahar vanilat. Pentru umplutura: 1 kg mere, 2 pliculete zahar vanilat, 4 linguri zahar (se […]
Ingrediente: faina cat cuprinde, drojdie – 1 sfert dintr-un pachet mare, ulei – 5 linguri, zahar pudra pentru decor
Persoanele care se decid să urmeze un regim de slăbit, pot fi, fără de voie, vegetarieni (sau măcar pe jumătate vegetarieni, adăugând în meniu lapte, brânzeturi, ouă sau chiar peşte). Carnea slabă de peşte (ce are un conţinut ridicat de acizi Omega 3), salatele de legume, brânzeturile degresate şi fructele, fiind ingredientele de bază ale […]
Ca să le fim de folos celor care tin post, gătim azi o rețetă de dulciuri de post. Cornulete de post, cu nuci Ingrediente Cornulețe de post cu nuci 300 g faina, 200 g margarina, o lamaie, 100 g nuci, 50 g migdale, 100 g zahar, bicarbonat, zahar pudra. Mod de preparare Cornulețe de […]
Aceasta reteta este o reinterpretare a celebrului salam de biscuiti, insa mult mai gustos. Ingrediente 1 kg rahat (de preferinta de cacao), 200 g margarina vegetala, 250 g nuci tocate marunt,1 lingura stafide, 3-4 linguri de visine din dulceata (ori cirese amare, caise verzi, coacaze,afine, sau cate o lingura din fiecare), 1 lingurita scortisoara […]
Aceasta prajitura de post cu gem si nuca este delicioasa si se prepara usor. Ingrediente: 10 linguri sifon (apa minerala), 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 lingurita amoniac stins cu otet, 1 lingurita zahar pudra, faina cat cuprinde. Ingrediente crema I: 4-6 linguri nuci tocate marunt (sau macinate), 3-4 linguri gem (gros) caise […]
Aceste sarmale cu orez si stafide sunt delicioase atat in zilele de post, cat si „de dulce”. Reteta este de la maicuta Ileana, de la manastirea Agapia. Mod de preparare Curata ceapa, spal-o si tai-o marunt. Pune ulei si o lingura, doua, de apa intr-o cratita si lasa amestecul sa ajunga la fiert. Adauga ceapa […]
Astăzi avem o rețetă clasică de toamnă: vinete la cuptor. Să vă mai spun că felul acesta de vinete este potrivit și pentru zilele de post dar și pentru vegetarieni? Iata cum se prepara! 1. Vânăta se taie pe lung felii nu foarte subțiri care se presară cu sare. Se lasă timp de 30 de minute într-o strecurătoare. […]
Înainte vreme, femeile obişnuiau să pregătească un anume fel de borş, numit „holtei”, adică lipsit cu totul de vreo bucăţică de carne. În locul lor se puneau legumele care se găseam prin grădini sau cămări, servindu-se doar cu pâine şi mămăligă. Borşul acesta nu este doar gustos, ci are şi un efect terapeutic, curăţind organismul […]