Ultimele

Vegetarieni & Post

Batoane energizante cu stafide si goji

Batoane energizante cu stafide si goji

Batoane energizante cu stafide si goji – Sfatulparinitlor.ro. Afla zilnic cele mai gustoase retete, inscriindu-te la Newsletter.

31 martie 2021
Taitei scursi cu nuca si portocala

Taitei scursi cu nuca si portocala

Iata o reteta dulce, de post: Taitei scursi cu nuca si portocala

28 martie 2021
Fursecuri cu nuca - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY-COM - cookies-4864278_1920

Desert de post: Fursecuri cu nuca

Va propunem o reteta de desert de post, fursecuri cu nuca, ce poate fi preparata rapid si placut seara alaturi de cei mici.

25 februarie 2021
Salata de telina cu morcovi

Salata de telina cu morcovi

Iata o reteta simpla si numai buna dupa mesele copioase de Sarbatori: Salata de telina cu morcovi.

06 decembrie 2020

Sarmale de post: Cele mai simple și delicioase rețete din lume

De Crăciun, sunt nelipsite de pe masă, iar în timpul postului sunt consumate, deoarece sarmalele de post sunt făcute cu orez și alte legume.

03 decembrie 2020
Bombonele de post

Bombonele de post

Prietena noastra laurita82 ne invata sa facem niste bombonele cu nuca de cocos si cacao, numai bune pentru un deliciu de post!

26 martie 2019
Cornuri cu mere ( de post)

Cornuri cu mere (de post)

Anemary a trimis  aceasta minunata reteta de Cornuri cu mere (de post).   Ingrediente Cornuri cu mere (de post) Pentru aluat: 30 g drojdie, 2 lingurite zahar, 1 praf de sare, 250 ml apa minerala, 350 ml ulei,1 kg faina, zahar vanilat. Pentru umplutura: 1 kg mere, 2 pliculete zahar vanilat, 4 linguri zahar (se […]

21 februarie 2019
Gogosi de post

Gogosi de post

Ingrediente: faina cat cuprinde, drojdie – 1 sfert dintr-un pachet mare, ulei – 5 linguri, zahar pudra pentru decor

11 septembrie 2018

Cartofi cu sos de legume (rețetă pentru Postul Paștelui)

Persoanele care se decid să urmeze un regim de slăbit, pot fi, fără de voie, vegetarieni (sau măcar pe jumătate vegetarieni, adăugând în meniu lapte, brânzeturi, ouă sau chiar peşte). Carnea slabă de peşte (ce are un conţinut ridicat de acizi Omega 3), salatele de legume, brânzeturile degresate şi fructele, fiind ingredientele de bază ale […]

27 martie 2018

Cornulețe de post cu nuci

Ca să le fim de folos celor care tin post, gătim azi o rețetă de dulciuri de post. Cornulete de post, cu nuci Ingrediente Cornulețe de post cu nuci 300 g faina, 200 g margarina, o lamaie, 100 g nuci, 50 g migdale, 100 g zahar, bicarbonat, zahar pudra.   Mod de preparare Cornulețe de […]

02 februarie 2018

Rulada „Salam” de post! E cel mai bun desert pe care l-ai mancat!

Aceasta reteta este o reinterpretare a celebrului salam de biscuiti, insa mult mai gustos.   Ingrediente 1 kg rahat (de preferinta de cacao), 200 g margarina vegetala, 250 g nuci tocate marunt,1 lingura stafide, 3-4 linguri de visine din dulceata (ori cirese amare, caise verzi, coacaze,afine, sau cate o lingura din fiecare), 1 lingurita scortisoara […]

23 septembrie 2017

Prajitura de post cu gem si nuca! Nu ai mai mancat ceva asa bun pana acum!

Aceasta prajitura de post cu gem si nuca este delicioasa si se prepara usor.   Ingrediente: 10 linguri sifon (apa minerala), 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 lingurita amoniac stins cu otet, 1 lingurita zahar pudra, faina cat cuprinde. Ingrediente crema I: 4-6 linguri nuci tocate marunt (sau macinate), 3-4 linguri gem (gros) caise […]

01 septembrie 2017

Sarmale cu orez si stafide, din caietul cu retete al maicutei Ileana, de la Agapia

Aceste sarmale cu orez si stafide sunt delicioase atat in zilele de post, cat si „de dulce”. Reteta este de la maicuta Ileana, de la manastirea Agapia. Mod de preparare Curata ceapa, spal-o si tai-o marunt. Pune ulei si o lingura, doua, de apa intr-o cratita si lasa amestecul sa ajunga la fiert. Adauga ceapa […]

04 august 2017

Vinete la cuptor

Astăzi avem o rețetă clasică de toamnă: vinete la cuptor. Să vă mai spun că felul acesta de vinete este potrivit și pentru zilele de post dar și pentru vegetarieni?  Iata cum se prepara! 1. Vânăta se taie pe lung felii nu foarte subțiri care se presară cu sare. Se lasă timp de 30 de minute într-o strecurătoare. […]

17 iulie 2017

Borș „holtei” cu sfeclă roșie

Înainte vreme, femeile obişnuiau să pregătească un anume fel de borş, numit „holtei”, adică lipsit cu totul de vreo bucăţică de carne. În locul lor se puneau legumele care se găseam prin grădini sau cămări, servindu-se doar cu pâine şi mămăligă. Borşul acesta nu este doar gustos, ci are şi un efect terapeutic, curăţind organismul […]

08 iunie 2017