Pentru o zi cu dezlegare la peste din postul in care ne aflam, venim in intampinarea celor ce tin post cu o noua reteta sanatoasa si savuroasa, usor de preparat, in numai 40 de minute, oferita tuturor de Don Mariano.
Ingrediente Tocanita de peste
800 g crap sau alt peste pe care il preferati
1 ceapa mare
1 radacina de patrunjel
1 fir de praz
1 telina mica
2 morcovi medii
2 cartofi
1 foaie de dafin
1 legatura patrunjel verde
3 linguri de pasta de tomate
ulei de masline
sare, piper
Mod de preparare Tocanita de peste
Legumele curatate si taiate cubulete le pui la fiert in apa cu sare (mai putin ceapa). Lasa sa fiarba 20-25 minute si adaugi cartofii in ultimele 10 minute.
Pestele se sareaza, pipereaza si stropeste cu zeama de lamaie.
Prajeste in ulei de masline bucatile de peste 2 minute pe fiecare parte.
In vasul in care se va face tocanita, pui ulei de masline si calesti ceapa taiata marunt si prazul rondele pana se inmoaie. Stingi cu zeama in care au fiert legumele si dupa 2-3 clocote pui legumele scurse. Completeaza cu zeama daca e nevoie si asezonezi cu sare, piper si foaia de dafin.
Adauga pasta de tomate si amesteci usor sa nu se sfarame legumele.
Lasa 10 minute sa fiarba si pui si bucatile de peste prajit.
Serveste cu patrunjel verde taiat marunt presarat pe deasupra. Optional poti pastra cateva bucati de peste si sa ornezi fiecare portie cu el in momentul servirii.
Poate vrei sa mai incerci si: Supa de dovlecei si file de cod
Daca esti pasionat de peste si fructe de mare, te invitam pe cel mai puternic site de profil culinar cu peste 2.000 de retete cu peste si fructe de mare, Don Mariano. Cine este Don Mariano? Afla aici!
Incearca si aceasta reteta video