Tarta cu spanac si orez

16 august 2013,

Sfatulparintilor.ro va vine in intampinare cu retete de post. Astazi va prezentam tarta cu spanac si orez.

 

Numar de portii: 12 felii

Timp de preparare: 20 minute + timpul de coacere

 

Ingrediente:

 

Pentru aluat:

350 grame faina

3 linguri ulei

150 ml apa calduta

1 praf de sare

 

Pentru umplutura:

400 grame spanac curatat si spalat

400 grame orez fiert

10 masline negre

1 morcov ras

1 lingura gris

5-6 frunze de busuioc

Sare si piper

2 linguri margarina sau ulei de masline

 

Mod de preparare:

Prepararea aluatului:

Din faina, ulei, apa calduta si sare se framanta un aluat, din care se intinde o foaie groasa de 3-4 mm.

O forma de tarta se unge cu o lingurs de margarina sau ulei de masline si se imbraca cu foaia de aluat.

 

Prepararea umpluturii:

Intr-un castron se amesteca orezul fiert cu morcovul ras, frunzele de spanac rupte marunt, maslinele tocate marunt, grisul si frunzele de busuioc tocate.

Compozitia se aranjeaza (cat mai compact) pe suprafata de aluat din forma si deasupra se intinde restul de margarina sau ulei de masline.

Tava se introduce in cuptorul incins si preparatul se coace 30-35 de minute.

Se poate servi feliat, atat cald cat si rece.

 

 

 

Sursa: Preparate de post putin altfel, editura Meteor Press, 2010

Cuvinte cheie: , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita
codul