Sfatulparintilor.ro va vine in intampinare cu retete de post. Astazi va prezentam tarta cu spanac si orez.
Numar de portii: 12 felii
Timp de preparare: 20 minute + timpul de coacere
Ingrediente Tarta cu spanac si orez
Pentru aluat:
350 grame faina
3 linguri ulei
150 ml apa calduta
1 praf de sare
Pentru umplutura:
400 grame spanac curatat si spalat
400 grame orez fiert
10 masline negre
1 morcov ras
1 lingura gris
Sare si piper
2 linguri margarina sau ulei de masline
Mod de preparare Tarta cu spanac si orez
Prepararea aluatului:
Din faina, ulei, apa calduta si sare se framanta un aluat, din care se intinde o foaie groasa de 3-4 mm.
O forma de tarta se unge cu o lingurs de margarina sau ulei de masline si se imbraca cu foaia de aluat.
Prepararea umpluturii:
Intr-un castron se amesteca orezul fiert cu morcovul ras, frunzele de spanac rupte marunt, maslinele tocate marunt, grisul si frunzele de busuioc tocate.
Compozitia se aranjeaza (cat mai compact) pe suprafata de aluat din forma si deasupra se intinde restul de margarina sau ulei de masline.
Tava se introduce in cuptorul incins si preparatul se coace 30-35 de minute.
Se poate servi feliat, atat cald cat si rece.
Sursa: Preparate de post putin altfel, editura Meteor Press, 2010
Incearca si aceasta reteta video
Photo by Christina Voinova from Pexels