Ultimele

Felul doi post

Mancare de cartofi cu masline

Mancare de cartofi cu masline

Va recomandam pentru azi o delicioasa mancare de cartofi cu masline. Pofta buna!

03 februarie 2021
sarmalute in foi de vita si ciuperci

Sarmale in foi de vita cu praz si ciuperci

Iata un preparat delicios: Sarmale in foi de vita cu praz si ciuperci.

01 februarie 2021
Painici Laugenbrot

Painici Laugenbrot

Iata o reteta de painici Laugenbrot, perfecte dimineata la micul dejun, la serviciu pentru pachetel sau la scoala pentru gustarea celor mici!

24 ianuarie 2021
Paine de casa cu malai

Paine de casa cu malai

Nita Mariana recomanda o minunata paine de casa cu malai.

10 ianuarie 2021
Paine de casa de post

Paine de casa de post

Iata o delicioasa retete de paine de casa de post.

17 decembrie 2020

Sarmale de post: Cele mai simple și delicioase rețete din lume

De Crăciun, sunt nelipsite de pe masă, iar în timpul postului sunt consumate, deoarece sarmalele de post sunt făcute cu orez și alte legume.

03 decembrie 2020
Fasole bătută

Fasole bătută. Rețetă simplă, rapidă si delicioasă

Oanapl10 trimis aceasta reteta minunata de: Fasole bătută.

21 octombrie 2020
Salata de fasole boabe

Salata de fasole boabe

Iata o reteta savuroasa, foarte usor de preparat: Salata de fasole boabe.

06 octombrie 2020
Bombonele de post

Bombonele de post

Prietena noastra laurita82 ne invata sa facem niste bombonele cu nuca de cocos si cacao, numai bune pentru un deliciu de post!

26 martie 2019
Strudel cu fructe de padure (de post)

Strudel cu fructe de padure (de post)

Ingrediente:

1 pachet foietaj de post
300 gr fructe de padure congelate
150 gr zahar
50 ml apa

01 noiembrie 2018
Gogosi de post

Gogosi de post

Ingrediente: faina cat cuprinde, drojdie – 1 sfert dintr-un pachet mare, ulei – 5 linguri, zahar pudra pentru decor

11 septembrie 2018

Cartofi cu sos de legume (rețetă pentru Postul Paștelui)

Persoanele care se decid să urmeze un regim de slăbit, pot fi, fără de voie, vegetarieni (sau măcar pe jumătate vegetarieni, adăugând în meniu lapte, brânzeturi, ouă sau chiar peşte). Carnea slabă de peşte (ce are un conţinut ridicat de acizi Omega 3), salatele de legume, brânzeturile degresate şi fructele, fiind ingredientele de bază ale […]

27 martie 2018

Sarmale cu orez si stafide, din caietul cu retete al maicutei Ileana, de la Agapia

Aceste sarmale cu orez si stafide sunt delicioase atat in zilele de post, cat si „de dulce”. Reteta este de la maicuta Ileana, de la manastirea Agapia. Mod de preparare Curata ceapa, spal-o si tai-o marunt. Pune ulei si o lingura, doua, de apa intr-o cratita si lasa amestecul sa ajunga la fiert. Adauga ceapa […]

04 august 2017

Vinete la cuptor

Astăzi avem o rețetă clasică de toamnă: vinete la cuptor. Să vă mai spun că felul acesta de vinete este potrivit și pentru zilele de post dar și pentru vegetarieni?  Iata cum se prepara! 1. Vânăta se taie pe lung felii nu foarte subțiri care se presară cu sare. Se lasă timp de 30 de minute într-o strecurătoare. […]

17 iulie 2017

Borș „holtei” cu sfeclă roșie

Înainte vreme, femeile obişnuiau să pregătească un anume fel de borş, numit „holtei”, adică lipsit cu totul de vreo bucăţică de carne. În locul lor se puneau legumele care se găseam prin grădini sau cămări, servindu-se doar cu pâine şi mămăligă. Borşul acesta nu este doar gustos, ci are şi un efect terapeutic, curăţind organismul […]

08 iunie 2017