Piure de urzici

09 februarie 2022,

Iata o reteta de sezon: piure de urzici.

Ingrediente Piure de urzici

2 castroane pline de urzici
1 ceapa mare
3-4 linguri de ulei
2-3 lingurite usturoi pisat
1-2 linguri faina

Mod de preparare Piure de urzici

Se curata urzicile, se spala. Intr-o oala mare se pun la fiert apa cu sare, apoi se adauga ceapa curatata, spalata si urzicile! Se lasa la fiert aproximativ 30 minute. Scurgem uzicile de apa, iar apoi le zdrobim cu o lingura de lemn. Le punem la calit cateva minute in ulei incins. Adaugam faina pe care am amestecat-o in prealabil cu cateva linguri din zeama de la urzici. Lasam pe foc si amestecam in continuu. Apoi adaugam si usturoiul pisat! Se serveste piureul cald cu mamaliguta! Serviti cu placere!

Incearca si aceasta reteta video

© Snokid | Dreamstime Stock Photos & Stock Free Images

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita