Retete cu pui pentru copii # 4. Pui cu orez spaniol
4 portii; timp de pregatire: 40 min; total preparare: 40 min
Ingrediente Pui cu orez spaniol
- o lingura de ulei de masline
- ½ kg de piept de pui dezosat taiat in bucatele de aprox 1 cm grosime
- o ceapa mijlocie taiata solzisori
- un ardei gras taiat feliute
- 2 catei de usturoi taiati marunt
- o ceasca de vin alb sec
- 800 g de rosii taiate in bulion
- o ceasca de orez alb cu bob lung
- o ceasca de mazare congelata
- o mana de frunzede patrunjel tocate nu foarte marunt
- o mana de masline verzi umplute cu ardei, taiate felii (optional)
Mod de preparare Pui cu orez spaniol
Incinge uleiul intr-o cratita, tamponeaza bucatile de pui cu prosoape de hartie, asezoneaza-le cu sare si piper, apoi prajeste-le cate doua minute pe fiecare parte pana se rumenesc. Adauga ceapa si ardeiul si lasa totul sa se inabuse vreo cinci minute, amestecand din cand in cand. Cand se inmoaie ceapa si ardeiul, pune usturoiul si mai amesteca in cratita un minut. Apoi toarna vinul, rosiile cu tot cu suc, orezul, sare si piper. Cand toate astea dau in clocot, da focul la mic, pune capacul si lasa mancarea sa fiarba incet vreo 20 de minute. Pune si mazarea congelata, acopera cratita si mai lasa mancarea la fiert inca doua-trei minute. Adauga patrunjelul, amesteca, pune si maslinele (daca vrei masline), stinge focul si serveste.
Retete cu pui pentru copii # 5. Pui cu ciuperci si spanac
4 portii; timp de pregatire: 20 min; total preparare: 25 min
Ingrediente Pui cu ciuperci si spanac
- 2 linguri de ulei de masline
- 4 bucati de piept de pui dezosat (aprox. 200 g bucata)
- ½ kg de ciuperci champignon taiate in patru
- 1 ardei gras rosu taiat in feliute de aprox 1 cm latime
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- ½ ceasca de vin alb sec
- doua legaturi de spanac curatat
Mod de preparare Pui cu ciuperci si spanac
Incinge o lingura de ulei intr-o tigaie mare pusa pe foc mediu-iute. Pune sare si piper pe pui, rumeneste-l pe ambele parti (cam 5-7 minute pe fiecare parte) si scoate-l pe o farfurie. Pune tigaia la loc pe foc si toarna si a doua lingura de ulei, incinge-l si adauga ciupercile si ardeiul gras, amestecand mereu, timp de 3 minute. Pune usturoiul si vinul si fierbe totul pana ce se patrund bine ciupercile si vinul e aproape complet evaporat (2-3 minute). Arunca inauntru si spanacul, pune sare si piper, amesteca totul, stinge focul si serveste mancarea alaturi de bucatile de pui.
Retete cu pui pentru copii # 6. Pui cu feta si dovlecel
4 portii; timp de pregatire: 20 min; total preparare: 35 min.
Ingrediente Pui cu feta si dovlecel
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lamaie
- 4 jumatati marisoare de piept de pui dezosat
- 2 dovlecei de marime medie
- o mana de frunzeproaspete de patrunjel, tocate marunt
- cam 80 g de branza Feta sfaramitata
Mod de preparare Pui cu feta si dovlecel
Incinge bine cuptorul, picura cam jumatate de lingura de ulei pe tot fundul unei tavi mai adanci, rade coaja de la lamaie, taie lamaia in felii rotunde foarte subtiri si pune jumatate dintre ele pe fundul tavii. Pune sare pe bucatile de pui si aseaza-le in tava peste feliile de lamaie. Taie dovleceii in doua pe lungime, apoi taie jumatatile in feliute in forma de semiluna de aproximativ jumatate de cm grosime. Intr-un castron amesteca feliile de dovlecel cu patrunjelul, sare, piper, restul de ulei, restul feliilor de lamaie si apoi imprastie amestecul cu o lingura uniform in jurul bucatilor de pui din tava. Presara branza Feta sfaramata peste acest amestec. Da tava la cuptor si coace totul la foc iute 15-20 de minute, pana se patrunde bine puiul. Cand servesti, taie in trei jumatatile de piept si pune langa ele pe farfurii amestecul cu dovlecei si lamaie. Daca vrei, presara deasupra coaja de lamaie.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Wow Phochiangrak de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2