Retete cu pui pentru copii. Carnea de pui poate fi fada, mai ales pieptul, insa este cea mai putin grasa carne, e o sursa importanta de proteine care trebuie inclusa in alimentatia copilului, se patrunde extrem de usor si nici nu e printre cele mai scumpe.
Iata cateva retete cu pui pentru copii, care vor adauga savoare puiului si se pot pregati in mai putin de o ora, ceea ce e foarte important cand ajungi acasa cu sufletul la gura de la serviciu si copiii incep sa dea tarcoale frigiderului.
4 portii; timp de pregatire: 15 min; total preparare: 25 min.
Pune pieptul de pui intre foi de plastic si bate-l un pic cu ciocanul de snitele pana ajunge cam de un cm grosime. Amesteca chimenul cu boiaua si sare si freaca puiul cu acest amestec. Incinge uleiul intr-o tigaie mare, prajeste puiul cate patru minute pe fiecare parte, apoi scoate-l pe o farfurie. Da focul mai mic si pune in tigaie ceapa si ardeiul capia. Amesteca mereu timp de un minut, apoi adauga fasolea scursa bine, porumbul, rosiile, trei linguri de apa si amesteca timp de doua minute, pana se incalzesc toate la un loc. Trage tigaia de pe foc, adasuga ceapa verde, coriandrul si otetul. Pune sare si piper dupa gust, amesteca bine, aseaza totul pe un platou, taie pieptul de pui in felii si aranjeaza-le deasupra.
4 portii; timp de pregatire: 15 min; total preparare: 20 min
Presara sare si piper dupa gust pe pui, incinge uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu-iute, prajeste bucatelel de pui cam 2-3 minute pe fiecare parte, scoate-l pe o farfurie. Pune in tigaie rosiile si coace-le amestecand din cand in cand cam 3 minute (rosiile cherry ar trebui sa se desfaca). Adauga vinul si lasa totul sa scada pana la jumatate, adica tot vreo 3 minute. Amesteca in tigaie si ceapa verde si frunzele de tarhon, stinge focul si serveste rezultatul ca garnitura la pui.
4 portii; timp de pregatire: 15 min; total preparare: 30 min
Incinge uleiul intr-o tigaie mare, pune sare si piper pe pui si prajeste-l cam 4 minute pe fiecare parte, apoi scoate-l pe o farfurie. Pune in tigaie supa, bulgurul, usturioul taiat marunt, sare si piper si lasa totull pe foc mediu-iute pana da in clocot. Pune puiul in bulgur, da focul la mic si acopera tigaia. Lasa mancarea sa fiarba incet pana cand bulgurul se inmoaie si puiul e bine patruns (15-17 minute). Scoate puiul si pune-l in farfurii, adauga in tigaie spanacul si busuiocul, amesteca totul pana se inmoaie un pic verdeturile adaugate la urma, apoi inchide focul. Pune pilaful de bulgur in farfurii, langa pui.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2
Cuvinte cheie: alimentatie copil, nutritie, retete cu pui, Retete cu pui pentru copii, retete gustoase, retete pentru copii