Iata o delicioasa reteta de Sarmalute in foi de vita.
Ingrediente Sarmalute in foi de vita
500g carne de porc,300 g carne de vita,3 cepe, 1 morcov ,1 pahar cu orez, pasta de rosii,sare, piper,100ml suc de rosii,50 ml ulei,smantana,1 legatura patrunjel si una de marar verde cimbru
Mod de preparare Sarmalute in foi de vita
Se caleste putin ceapa tocata in ulei,apoi se adauga la umplutura formata din carne, morcov ras,orezul spalat,sare, piper ,verdeata, 1 lingura pasta de rosii.
Se oparesc frunzele de vita, se spala si se umplu cu acest amestec.Ungem cu ulei peretii unei oale si incepem sa asezam sarmalutele formate;facem un sos din apa amestecata cu suc de rosii,putina sare si acoperim sarmalutele;presaram putin cimbru si punem si cateva fire.Acoperim si lasam sa fiarba la foc molcom.
Se servesc calde cu smantana si mamaliguta
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Alfaviski8 de la Pixabay