Ingrediente :
1,5 kg varza acra
1 kg carne de porc tocata
100 gr. Orez
100 ml apa
2 cepe mari
boabe de piper
1 lingurita piper macinat
3 foi de dafin
1 legatura de marar
2-3 linguri de ulei pentru calit ceapa
sare
bulion cateva linguri
cateva rosii decojite
ulei
o cana de bors
Mod de pregatire:
Tocam carnea de porc apoi calim ceapa. Pregatim varza murata clatind-o in apa. Punem orezul la inmuiat in apa calduta si scurgem apa. Amestecam carnea cu ceapa si cu orezul, punem putina sare si piper macinat. Amestecam bine apoi incepem sa impachetam sarmalutele. Tocam varza sa punem pe fundul la cratita si deasupra. Punem pe fundul cratitei varza murata si incepem sa aranjam sarmalutele. Punem foile de dafin printre randurile de sarmaute. Dupa ce am pus toate sarmalutele punem bulionul peste ele. Punem si sucul de rosii. Punem varza deasupra si apoi punem apa fiarta cat sa depaseasca sarmalele. Punem piper boabe si lasam sa fiarba la foc mic pe aragaz o ora si jumatate.
Dupa ce au fiert sarmalutele oprim focul la aragaz si incingem cuptorul. Punem cana de bors si apoi mararul tocat si dam la cuptor pentru 30 minute.