Feluri cu carne

Sarmalute traditionale ca la mama acasa

va trimit o reteta de sarmale traditionale ca la mama acasa

ingrediente
1,5 kg varză acră, 0,500 kg carne de porc, 200 g ceafă de porc afumată, 50-100 g orez, 100 g ceapă, piper, ienibahar, 100 ml suc de roşii, o foaie de dafin, cimbru, mărar.

mod de preparare

Carnea de porc şi ceafa de porc se trec prin maşina de tocat, împreună cu ceapa călită 2 minute cu

detalii

Sarmale

Ingrediente: 1 kg de carne tocata amestec, o jumatate de cana de orez, 2 cepe, cimbru, piper, un ou, bulion, foi de varza murata   Mod de preparare: Se pun carnea, orezul, ceapa taiata marunt, oul, sare, piper, intr-un bol si se amesteca bine, se ia cam o lingurita de compozitie si se infasoara intr-o […]

detalii

Sarmalute

  Ingrediente: carne tocata de vita 500g orez 1 cana , ceapa 4 buc ,morcov 2 buc , oua 2 buc piper .sare pasta de tomate 5 linguri varza 1,5 kg ulei 2-3 linguri 2-4 cubulete de slaninuta sau niste carnaciori mai grasi   Preparare: Ceapa, morcovul si verdeata tocate marunt se amesteca cu carnea, […]

detalii

Mancare de varza cu carne

Ingrediente: VARZA ALBA 2 2 CEPE USCATE 2 MORCOVI O TELINA MICA; 2 ARDEI ROSI SALAM DE VARA 300 DE GRAME (sau alt tip de carne) ULEI 2 LINGURI CIMBRU;BUSUIOC;CHIMEN;2 FRUNZE DE DAFIN;PIPER;MARAR PROASPAT BULION SI PASTA DE ARDEI CU ROSII FACUTA IN CASA CONDIMENTE PENTRU MANCARE APA   Mod de preparare: SE CURATA VARZA […]

detalii

Toba de casa

Ingrediente: 300g carne porc 300g carne de la urechi,picioare si cap de porc 1 cartof 1 morcov 1 ceapa   Preparare: Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert impreuna cu legumele, apa se pune doar cat sa le acopere (daca se pune mai multa dureaza foarte mult fierberea). Se potriveste focul mai […]

detalii

CIORBA CU PERISOARE

CIORBA CU PERISOARE

detalii

Fotoliul soacrei!

Este o paine sub forma de fotoliul soacrei sau scaunul soacrei dupa denumirea cactusului cu acelasi nume!

detalii

Ciorbita de miel

ciorbita de miel

detalii

Ciorba de miel

1 kg carne de miel

1 ceapa

1 telina mica

1 pastranac mediu

3 morcovi medii

60 g orez

Sare dupa gust

4 l  apa

leustean verde

1 kg bors

2 oua pentru dres ciorba

detalii

Drob din miel

Ingrediente: maruntaiele unui miel (ficat, rinichi, inima, o bucata de carne de cca 400 g), prapurul mielului, 2 legaturi de marar verde, o legatura de patrunjel verde, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi verde,

detalii

Drob de miel

Ingrediente

Ficatul, plaminii, splina si rinichii de la un miel de 6-8 kg (gata taiat), 150 g ceapa, 100 g franzela, 50-80 ml untdelemn, 100 ml smantana (se poate si fara)

detalii

Drob cu ciuperci

Deoarece noi nu mancam miel si totusi e un obicei ca pe masa de Paste sa fie si drob… eu il fac de ciuperci 🙂

Ingrediente:

detalii

Sarmale cu carne de vita

Ingrediente:

– 1 kg carne de muschi de vita

– 150 gr orez

– 2 cepe

–  un pahar apa

– 3 linguri pasta de bulion dulce

– 1 kg varza

detalii

Sarmalute

Fiindca am un "stoc mare" de foi de vita puse de asta toamna m-am gandit ca ar fi foarte bune niste sarmalute.

Iata ingredientele:

50 foi de vita (desarate in prealabil)

1 kg carne de vita tocata

o ceasca de orez

detalii

Sarmalute din carne de porc

Ingrediente :

1,5 kg varza acra

1 kg carne de porc tocata

100 gr. Orez

100 ml apa

2 cepe mari

boabe de piper

1 lingurita piper macinat

3 foi de dafin 

1 legatura de marar

2-3 linguri de ulei pentru calit ceapa

sare

bulion cateva linguri

cateva rosii decojite

ulei

 o cana de bors

detalii