Ultimele

Feluri cu carne

Retetele tale » Feluri cu carne » Pagina 87
Ciorba de peste cu leustean si bors

5 rețete de ciorbă de pește pe care nici copilul nu le va refuza

Recomandările pentru momentul introducerii peștelui (și a alimentelor solide în general) în dieta unui bebeluș s-au schimbat destul de mult de-a lungul timpului, iar disponibilitatea fiecărui bebeluș variază în mod cert.

27 august 2020
oua moderne - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - eggs-5022775_1920

Oua moderne pentru Inaltare

Pentru Inaltare va recomandam niste oua moderne sidefate.

27 mai 2020
Oua rosii

Oua rosii

Ingrediente: oua, vopsea (diverse culori), otet, apa, sunca pentru luciu.

25 mai 2020

Drob de miel

Iata o reteta pentru nelipsitul drob de miel de pe masa de Inviere.

25 mai 2020
Supă cremă de mere cu dovleac

Reţete pentru copii: Supă cremă de mere cu dovleac

Iată o reţetă pentru copii delicioasă: supă cremă de mere cu dovleac. Ingredientele prezentate sunt de ajuns pentru 8 porţii. Poftă bună!

18 mai 2020
Mici gustosi

Mici gustosi

Daca vrei sa prepari in casa Mici gustosi, iata aici reteta.

30 aprilie 2019

Pastravi manastiresti cu legume

Aflata demult la Manastirea Bistrita din Neamt, aceasta reteta de Pastravi manastiresti cu legume s-ar potrivi numai bine pentru zilelele de sarbatoare. Ingrediente Pastravi manastiresti cu legume 3 pastravi, 200 g fasole verde (poate fi si din conserva), doua cepe, doi ardei grasi verzi, vin alb, untdelemn, sare, piper, cimbru.

02 aprilie 2019

Rețete românești: Borș țărănesc de văcuță

Eu zic să începem cu o mâncare aflată în fruntea listei de bucate pentru masa de prânz. Cu ce adică? Cu un borș. Pentru că bunicii noștri, țărani cu palmele asprite de muncă,  mai rar se înghesuiau la antreuri – meze, cum se spune prin Balcani. Pentru ei, borșul a fost întotdeauna sfânt. Un borș […]

20 martie 2019

Zamă cu ouă „românești”

Rămânând în zodia zemurilor românești, pe care le numim, după influență și tipic, când ciorbă, când borș, când supă ori chiar zamă-zamă, ne strecurăm și astăzi în bucătărie, ca să privim peste umărul unei gospodine și să-nvățăm a găti de la ea. În Ardealul aromat cu frunze de tarhon, aflat-am cum se pregătește zama cu […]

18 martie 2019
Bors de miel

Bors de miel

 

Ingrediente:

1 litru bors

1 kg coaste miel

2 morcovi

2 cepe

2 cartofi

sare dupa gust

o leg patrunjel

1 telina

11 martie 2019

Piftie de porc

Iata o alta reteta trimisa de Corina Doldoran: Piftie de porc.   Ingrediente Piftie de porc 1-ceapă 2-morcov 1-pâstârnac 5 buc. picior de porc piper sare 1 capatana-usturoi   Mod de preparare Piftie de porc Se spala bine picioarele de porc apoi se pun intregi intr-o cratita mare la fiert impreuna cu morcovii, ceapa, pastarnacul, […]

21 decembrie 2018

Sarmale fierte-n bostan

Nu că-s moldoveancă („pe trei sferturi”, ca să nu fac nedreptate „sfertului” meu de rucăreancă – bunicii dinspre tată, adică), dar zic aşa: bucate mai gustoase ca-n Moldova smântânii şi-a plăcintelor n-ai să găseşti în multe locuri din lumea asta. (Şi-ar trebui să mă credeţi pe cuvânt, c-am bântuit şi ţara, şi-ntinsul lumii, în căutare […]

08 octombrie 2018
Friptura de miel cu vin si menta

Retete de Pasti: Friptura de miel cu vin si menta

Ingrediente

1 kg pulpa miel cu os
250 ml vin alb
250 ml apa
3-4 catei usturoi
cimbru
menta
piper
sare

05 aprilie 2018

Retete de Pasti: Miel in sos de iaurt, ca la machidoni

Nu mai e mult pana la masa de Pasti, asa ca o reteta cu un preparat din miel este binevenita. Iata o reteta pe care Simona Lazar a cules-o din comunitatea aromana din Dobrogea: Miel in sos de iaurt, ca la machidoni.     Ingrediente Miel in sos de iaurt, ca la machidoni un kg […]

04 aprilie 2018
Platou de peste cu mamaliguta si mujdei de usturoi

Retete de Pasti: Platou de peste cu mamaliguta si mujdei de usturoi

Ingrediente:

Pastrav-2 buc, sare, ulei, piper usturoi, vin alb

03 aprilie 2018