Recomandările pentru momentul introducerii peștelui (și a alimentelor solide în general) în dieta unui bebeluș s-au schimbat destul de mult de-a lungul timpului, iar disponibilitatea fiecărui bebeluș variază în mod cert.
Pentru Inaltare va recomandam niste oua moderne sidefate.
Ingrediente: oua, vopsea (diverse culori), otet, apa, sunca pentru luciu.
Iată o reţetă pentru copii delicioasă: supă cremă de mere cu dovleac. Ingredientele prezentate sunt de ajuns pentru 8 porţii. Poftă bună!
Aflata demult la Manastirea Bistrita din Neamt, aceasta reteta de Pastravi manastiresti cu legume s-ar potrivi numai bine pentru zilelele de sarbatoare. Ingrediente Pastravi manastiresti cu legume 3 pastravi, 200 g fasole verde (poate fi si din conserva), doua cepe, doi ardei grasi verzi, vin alb, untdelemn, sare, piper, cimbru.
Eu zic să începem cu o mâncare aflată în fruntea listei de bucate pentru masa de prânz. Cu ce adică? Cu un borș. Pentru că bunicii noștri, țărani cu palmele asprite de muncă, mai rar se înghesuiau la antreuri – meze, cum se spune prin Balcani. Pentru ei, borșul a fost întotdeauna sfânt. Un borș […]
Rămânând în zodia zemurilor românești, pe care le numim, după influență și tipic, când ciorbă, când borș, când supă ori chiar zamă-zamă, ne strecurăm și astăzi în bucătărie, ca să privim peste umărul unei gospodine și să-nvățăm a găti de la ea. În Ardealul aromat cu frunze de tarhon, aflat-am cum se pregătește zama cu […]
Ingrediente:
1 litru bors
1 kg coaste miel
2 morcovi
2 cepe
2 cartofi
sare dupa gust
o leg patrunjel
1 telina
Iata o alta reteta trimisa de Corina Doldoran: Piftie de porc. Ingrediente Piftie de porc 1-ceapă 2-morcov 1-pâstârnac 5 buc. picior de porc piper sare 1 capatana-usturoi Mod de preparare Piftie de porc Se spala bine picioarele de porc apoi se pun intregi intr-o cratita mare la fiert impreuna cu morcovii, ceapa, pastarnacul, […]
Nu că-s moldoveancă („pe trei sferturi”, ca să nu fac nedreptate „sfertului” meu de rucăreancă – bunicii dinspre tată, adică), dar zic aşa: bucate mai gustoase ca-n Moldova smântânii şi-a plăcintelor n-ai să găseşti în multe locuri din lumea asta. (Şi-ar trebui să mă credeţi pe cuvânt, c-am bântuit şi ţara, şi-ntinsul lumii, în căutare […]
Ingrediente
1 kg pulpa miel cu os
250 ml vin alb
250 ml apa
3-4 catei usturoi
cimbru
menta
piper
sare
Nu mai e mult pana la masa de Pasti, asa ca o reteta cu un preparat din miel este binevenita. Iata o reteta pe care Simona Lazar a cules-o din comunitatea aromana din Dobrogea: Miel in sos de iaurt, ca la machidoni. Ingrediente Miel in sos de iaurt, ca la machidoni un kg […]
Ingrediente:
Pastrav-2 buc, sare, ulei, piper usturoi, vin alb