Adelyna a trimis o reteta minunata de Ciorba de fasole cu afumatura
Laly a trimis o reteta minunata de Ciorba de coaste afumate.
Iata o reteta savuroasa si sanatoasa: Bors de loboda cu verdeata.
Recomandările pentru momentul introducerii peștelui (și a alimentelor solide în general) în dieta unui bebeluș s-au schimbat destul de mult de-a lungul timpului, iar disponibilitatea fiecărui bebeluș variază în mod cert.
Iată o reţetă pentru copii delicioasă: supă cremă de mere cu dovleac. Ingredientele prezentate sunt de ajuns pentru 8 porţii. Poftă bună!
Eu zic să începem cu o mâncare aflată în fruntea listei de bucate pentru masa de prânz. Cu ce adică? Cu un borș. Pentru că bunicii noștri, țărani cu palmele asprite de muncă, mai rar se înghesuiau la antreuri – meze, cum se spune prin Balcani. Pentru ei, borșul a fost întotdeauna sfânt. Un borș […]
Rămânând în zodia zemurilor românești, pe care le numim, după influență și tipic, când ciorbă, când borș, când supă ori chiar zamă-zamă, ne strecurăm și astăzi în bucătărie, ca să privim peste umărul unei gospodine și să-nvățăm a găti de la ea. În Ardealul aromat cu frunze de tarhon, aflat-am cum se pregătește zama cu […]
Ingrediente:
1 litru bors
1 kg coaste miel
2 morcovi
2 cepe
2 cartofi
sare dupa gust
o leg patrunjel
1 telina
Tania s-a inscris la concursul nostru cu aceasta reteta minunata de: Ciorba de miel cu legume si verdeturi proaspete. Ingrediente Ciorba de miel cu legume si verdeturi proaspete -700g carne cu os(spate, cap, gat..etc.)-eu am ales gat -1 cartof mare sau 2 mijlocii -1/2 ardei gras rosu -1/2 ardei gras verde -1/2 ardei gras […]
Chit că Ecaterina S. Comșa, absolventă a Institutului Damen-Stift din Viena (cum se recomanda), avea origini în Banatul Craiovei – era olteancă get-beget, cum s-ar zice – rețeta la care m-am oprit astăzi e din celălalt „Banat”, cel de dincolo de munte și, la 1902, chiar de dincolo de țară. Căci Banatul acela – pe […]
Știu unde să vă duc să aflăm noi (vechi) retete romanesti! În Șopteriu de Câmpie, undeva în judetul Bistrița Năsăud, cică se gătea odinioară cam așa: borș de chișcă – chișca fiind pregătită odată cu călbașul sau caltaboșul -, cu cârnațul cu ai și chiper – ai fiind usturoiul -, când se „ușide porcul”, zice-se, adică […]
Supa cremă de morcovi era supa mea preferată atunci când eram copil. Din când în când îmi aduc aminte de ea și o fac și eu pentru copiii mei care pur și simplu o adoră! Ingrediente 1 kg morcovi 2-3 cartofi 50 g unt 100 g smântână un praf nucșoară sare pătrunjel 1. Morcovii […]
Usturoiul este unul dintre cele mai sanatoase alimente de pe planeta si iti mentine sanatatea la cote maxime. Lupta cu inflamatiile, raceala, infectiile si intareste imunitatea. Aceasta supa din 52 de catei de usturoi incorporeaza toate beneficiile pe care acesta le are asupra sanatatii. Mod de preparare Preincalzeste cuptorul. Pune primii 26 de catei […]
Înainte vreme, femeile obişnuiau să pregătească un anume fel de borş, numit „holtei”, adică lipsit cu totul de vreo bucăţică de carne. În locul lor se puneau legumele care se găseam prin grădini sau cămări, servindu-se doar cu pâine şi mămăligă. Borşul acesta nu este doar gustos, ci are şi un efect terapeutic, curăţind organismul […]
Iata o reteta interesanta propusa de site-ul AntenaSatelor.ro: Supă cu lapte și verdețuri. Ingrediente – plante verzi – spanac, leurdă, păpădie, urzici, salată verde, ceapă verde, leuștean, pătrunjel – – legume și rădăcinoase – ceapă, morcov, cartof (facultativ) – unt, lapte bătut, lapte covăsit sau smântână (pentru dres).