Ultimele

Ciorbe, supe, borsuri

Ciorba de fasole cu afumatura - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - beans-4783866_1920

Ciorba de fasole cu afumatura

Adelyna a trimis o reteta minunata de Ciorba de fasole cu afumatura

25 iulie 2021
Ciorba de coaste afumate

Ciorba de coaste afumate

Laly a trimis o reteta minunata de Ciorba de coaste afumate.

14 iulie 2021
Bors de loboda cu verdeata - sfatulparintilor.ro - nick-karvounis-1336084-unsplash

Bors de loboda cu verdeata

Iata o reteta savuroasa si sanatoasa: Bors de loboda cu verdeata.

13 mai 2021
Ciorba de peste cu leustean si bors

5 rețete de ciorbă de pește pe care nici copilul nu le va refuza

Recomandările pentru momentul introducerii peștelui (și a alimentelor solide în general) în dieta unui bebeluș s-au schimbat destul de mult de-a lungul timpului, iar disponibilitatea fiecărui bebeluș variază în mod cert.

27 august 2020
Supă cremă de mere cu dovleac

Reţete pentru copii: Supă cremă de mere cu dovleac

Iată o reţetă pentru copii delicioasă: supă cremă de mere cu dovleac. Ingredientele prezentate sunt de ajuns pentru 8 porţii. Poftă bună!

18 mai 2020

Rețete românești: Borș țărănesc de văcuță

Eu zic să începem cu o mâncare aflată în fruntea listei de bucate pentru masa de prânz. Cu ce adică? Cu un borș. Pentru că bunicii noștri, țărani cu palmele asprite de muncă,  mai rar se înghesuiau la antreuri – meze, cum se spune prin Balcani. Pentru ei, borșul a fost întotdeauna sfânt. Un borș […]

20 martie 2019

Zamă cu ouă „românești”

Rămânând în zodia zemurilor românești, pe care le numim, după influență și tipic, când ciorbă, când borș, când supă ori chiar zamă-zamă, ne strecurăm și astăzi în bucătărie, ca să privim peste umărul unei gospodine și să-nvățăm a găti de la ea. În Ardealul aromat cu frunze de tarhon, aflat-am cum se pregătește zama cu […]

18 martie 2019
Bors de miel

Bors de miel

 

Ingrediente:

1 litru bors

1 kg coaste miel

2 morcovi

2 cepe

2 cartofi

sare dupa gust

o leg patrunjel

1 telina

11 martie 2019

Ciorba de miel cu legume si verdeturi proaspete

Tania s-a inscris la concursul nostru cu aceasta reteta minunata de: Ciorba de miel cu legume si verdeturi proaspete.   Ingrediente Ciorba de miel cu legume si verdeturi proaspete -700g carne cu os(spate, cap, gat..etc.)-eu am ales gat -1 cartof mare sau 2 mijlocii -1/2 ardei gras rosu -1/2 ardei gras verde -1/2 ardei gras […]

27 decembrie 2017

Ciorbă bănățeană (rețeta de la 1902 a Ecaterinei Comșa)

Chit că Ecaterina S. Comșa, absolventă a Institutului Damen-Stift din Viena (cum se recomanda), avea origini în Banatul Craiovei – era olteancă get-beget, cum s-ar zice – rețeta la care m-am oprit astăzi e din celălalt „Banat”, cel de dincolo de munte și, la 1902, chiar de dincolo de țară. Căci Banatul acela – pe […]

31 octombrie 2017

Borș cu lășcuțe (rețetă din Șopteriu de Câmpie)

Știu unde să vă duc să aflăm noi (vechi) retete romanesti! În Șopteriu de Câmpie, undeva în judetul Bistrița Năsăud, cică se gătea odinioară cam așa: borș de chișcă – chișca fiind pregătită odată cu călbașul sau caltaboșul -, cu cârnațul cu ai și chiper – ai fiind usturoiul -, când se „ușide porcul”, zice-se, adică […]

23 octombrie 2017

Supă cremă de morcovi

Supa cremă de morcovi era supa mea preferată atunci când eram copil. Din când în când îmi aduc aminte de ea și o fac și eu pentru copiii mei care pur și simplu o adoră!   Ingrediente 1 kg morcovi 2-3 cartofi 50 g unt 100 g smântână un praf nucșoară sare pătrunjel 1. Morcovii […]

13 august 2017

Supa din 52 de catei de usturoi – cel mai bun tratament natural pentru zeci de boli!

Usturoiul este unul dintre cele mai sanatoase alimente de pe planeta si iti mentine sanatatea la cote maxime. Lupta cu inflamatiile, raceala, infectiile si intareste imunitatea. Aceasta supa din 52 de catei de usturoi incorporeaza toate beneficiile pe care acesta le are asupra sanatatii.   Mod de preparare Preincalzeste cuptorul. Pune primii 26 de catei […]

28 iunie 2017

Borș „holtei” cu sfeclă roșie

Înainte vreme, femeile obişnuiau să pregătească un anume fel de borş, numit „holtei”, adică lipsit cu totul de vreo bucăţică de carne. În locul lor se puneau legumele care se găseam prin grădini sau cămări, servindu-se doar cu pâine şi mămăligă. Borşul acesta nu este doar gustos, ci are şi un efect terapeutic, curăţind organismul […]

08 iunie 2017

Supă cu lapte și verdețuri

Iata o reteta interesanta propusa de site-ul AntenaSatelor.ro: Supă cu lapte și verdețuri. Ingrediente – plante verzi – spanac, leurdă, păpădie, urzici, salată verde, ceapă verde, leuștean, pătrunjel – – legume și rădăcinoase – ceapă, morcov, cartof (facultativ) – unt, lapte bătut, lapte covăsit sau smântână (pentru dres).  

26 mai 2017