Iata o reteta de ciorba taraneasca sanatoasa si gustoasa.
– ciolan de porc proaspat sau pulpa de porc
-o ceapa
-1 morcov
-1-4 de telina
-1 radacina patrunjel
-1/2 ardei gras
-2 cartofi
-1 lingura de mazare, boabe
– 100 fasole verde (optional)
-bors
–sare
-frunze patrunjel proaspat
-smantana (optional)
Se spala pulpa de porc se taie bucati, se pune carnea la fiert intr-o oala cu apa rece cu o lingurita de sare la foc mic la inceput pentru a se aduna spuma,intre timp spalam legumele,le curatam si se dau pe razatoarea cu gauri mari sau se dam la robot(fara cartofi)|(eu le dau la robot dupa ce le tai felii,)cartofii se taie cuburi,dupa ce am spumuit mai lasam sa fiarba carnea jumatate de ora,40 de minute la foc mijlociu si apoi punem legumele ,dupa ce au fiert adaugam borsul si mai lasam 5 minute;stingem si adaugam patrunjel verde tocat marunt si lasam acoperit inca vreo 10 minute.
Optional putem adauga smantana la servire.
Imagine de Yung-pin Pao de la Pixabay
Cuvinte cheie: Ciorba taraneasca