Iata o varianta interesanta de bulz: Bulz ca la Rumeantev!
400 g malai
500 g branza
100 g unt
150 ml smantana
6 oua
apa, sare, piper alb (sau paprika )
Pasul 1: facem o mamaliguta mai moale din apa clocotita, sare si 1 lingura de unt adaugata la sfarsit.
Pasul 2: luam un vas rezistent la caldura si asezam un strat de mamaliguta, un strat de branza rasa (de oi, de vaci, mixta, de care avem), smantana si cubulete de unt.
Pasul 3: reptam operatiunea pana terminam ingredientele: la sfarsit vom pune un strat de branza, smantana, cubulete de unt si facem 6 cuiburi unde vom sparge 6 oua; dam cu un praf de sare si un praf de piper alb si apoi introducem vasul la cuptor. Este gata cand se fac ouale de deasupra! Este delicios!
Photo by Luke Johnson on Unsplash
Cuvinte cheie: Bulz ca la Rumeantev, retete cu smantana, retete romanesti, retete traditionale romanesti