Despre prăjitura aceasta tot se aude printre gospodine. Păstrează gustul retetelor romanesti de odinioară, dar simplifică munca în bucătărie. Ingredientele nu-s scumpe, tehnologia de preparare nu dă bătăi de cap – și cea mai nepricepută dintre nevestele tinere va înțelege rosturile acestei retete romanesti! În plus, deși nu o așezi în straturi, va arăta exact ca una pentru care altă mână de femeie s-a străduit câteva ceasuri s-o facă să arate cât mai bine, cu straturile de cremă perfect trase. E-o prăjitură cu secrete!
Ca s-o prepari, ai trebuință de 8 oua, un pachet de unt, 300 g de zahar farin, un litru de lapte, 3-4 pachetele de zahar vanilinat si 10 linguri cu faina.
Cum se prepară: Mai intai, galbenusurile se bat bine, impreuna cu zaharul, dupa care se adauga, putin cate putin, faina (proaspat cernuta – asta e foarte important cand e vorba de prajituri, sa cerni faina inainte!). Apoi: untul topit, caldut, si laptele fiert si racit se toarna peste compozitie si se omogenizeaza. Dupa care albusurile se bat spuma, se adauga zaharul vanilinat si se amesteca in compozitie.
Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia, apoi se baga in cuptorul bine incins dinainte. Se lasa la foc mic. Odata tava pusa la cuptor, acesta nu se mai deschide o ora si jumatate. Dupa o ora si jumatate, cuptorul se stinge, se trage tava, se pudreaza prajitura si se pune inapoi in cuptor.
Se lasa sa se raceasca in cuptor. Se scoate, se taie si se asaza pe un platou.
Rețetă aflată de Simona Lazăr de la Valentin Moisescu din Brăila
Alte retete delicioase gasesti pe ANTENASATELOR.RO.