Ultimele

Plăcinte

Retetele tale » Dulciuri » Plăcinte » Pagina 9

Saraillie

Ingrediente

un pachet de foi de placinta, 300 grame nuci, 300 ml de miere, 500 ml de apa, ulei, 150 g de zahar, un plic de zahar vanilat, 2 lingurite scortisoara

29 ianuarie 2018
sarailie-violeta-postolache

Sarailie

Ingrediente

pentru sarailii:

1/2 pachet foi placinta
300 gr miez nuca
100 gr unt sau ulei

28 noiembrie 2017

Brânzoaice de Brăila

Iata o rețetă din volumul „Poveștile bucătăriei românești” de Radu Anton Roman, ediție îngrijită de Simona Lazăr, Editura Paideia & Editura Jurnalul, 2010.   Ai trebuință, pentru aluat, de: 1 kg făină, 3 ouă, 500 g unt, 250 g caş dulce, 100 g caşcaval, 250 ml lapte, 250 g telemea de Brăila (din cea cu […]

07 noiembrie 2017

Placinta cu dovleac. Reteta simpla si de sezon

Placinta cu dovleac este foarte sanatoasa si un dulce care poate fi preparat si in perioada de post. Mod de preparare Se spală şi se curată de coajă dovleacul. Se taie în bucăţi potrivite, care se rad pe răzătoarea mare sau puteţi folosi robotul de bucătărie. Se amestecă cu zahăr, şi scorţişoară, şi se împarte […]

03 octombrie 2017

Baclava

Ingrediente

1/2 foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet. Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.

12 septembrie 2017

Gogosele mincinoase – sunt rapide si pufoase

Gogosele mincinoase sunt rapide si pufoase. Se numesc asa pentru ca sunt goale inauntru. Ingrediente – 2 oua – 3 linguri de zahar – 1 cana lapte caldut – 500 gr faina – drojdie cat o nuca – putina sare – un plic zahar vanilat – putina coaja lamaie – zahar pudra   Citeste continuarea […]

08 septembrie 2017

Placinta cu branza! O reteta unica de la tara

Aceasta placinta cu branza este delicioasa. Reteta se face la tara, acolo unde gustul traditiei nu si-a pierdut din esenta. Ingrediente Pentru aluat: 15 gr drojdie proaspat 150 ml lapte 1 lingurita zahar granulat 2 galbenusuri 75 gr unt 250 gr faina de grau Pentru umplutura: 500 gr branza de vaci semi-degresata 150 gr zahar […]

04 septembrie 2017

Tartă cu brânză și roșii

Păi dacă ne place să mâncăm brânză cu roșii de ce să nu pregătim noi și o tartă cu brânză și roșii?Ingrediente 1 pachet aluat foitaj 4 felii bacon 180 ml smântână 180 g mozarella 4 ouă 125 ml lapte 10 roșii mici sare piper Afla modul de preparare pe LIBERTATEA PENTRU FEMEI.

07 august 2017

Strudel zvabesc

Ingrediente:
Aluat: 500 gr faina, 2 oua, 1 lingura ulei, 500 ml iaurt, sare
Umplutura: 300 g branza de vaca, 2 galbenusuri, 3 linguri zahar

04 iunie 2017

Placinta cu mere

Ingrediente pt aluat

350 de grame de faina
150 de grame de zahar (eu am folosit zahar tos)
175 de grame de unt rece
1 praf de sare
2 galbenusuri
apa rece ~6-7 linguri

15 mai 2017

Placinta cu branza

Ingrediente

1 pachet foi de placinta
5 oua
1 pachet de unt
250 gr telemea
200 gr smantana
1 kg branza dulce

14 mai 2017

Prajitura fiarta in lapte

Am ales pentru astazi o Prajitura fiarta in lapte, asa cu se face la Varadia de Mures.         Ingrediente 500 g faina, 6 galbenusuri, 300 ml lapte, 30 g drojdie, 100 g zahar tos, 150 g zahar pudra, 150 g unt, zahar vanilinat, sare.       Citeste continuarea pe ANTENA SATELOR.RO. […]

26 martie 2017

Melci cu nuca

Iata o reteta simpla: Melci cu nuca. Ii puteti folosi folosi ca desert pentru scoala sau o gustare la birou.   Ingrediente Aluat 500 g faina 1 plic drojdie uscata 1/2 lingurita sare 2 linguri zahar 50 g unt 100 g iaurt 1 ou coaja de lamaie Umplutura 300 g nuca macinata 100 g stafide […]

17 martie 2017

Rulada cu branza si stafide, ca la Rucar

Va prezentam o reteta delicioasa de rulada cu branza si stafide, culeasa de Simona Lazar din localitatea Rucar, judetul Arges.   Ingrediente 800 g faina, 350 ml lapte dulce, 150 ml ulei, 7 oua, 300 g zahar tos, doua pliculete cu zahpr vanilinat, 400 g branza de vaci, o lamaie, 75 g stafide, 50 g […]

05 februarie 2017

Placinta de dovleac. Savoarea serilor de iarna

Iata o reteta pentru un desert rapid si gustos: Placinta de dovleac.   Ingrediente Placinta de dovleac 1 pachet foi de placinta 6-700g dovleac ras zahar dupa gust Mod de preparare Placinta de dovleac Se asaza o foaie de placinta pe masa de lucru, se unge cu ulei, se acopera cu alta foaie. Se asaza […]

09 ianuarie 2017