Plăcinte

Strudel zvabesc

Ingrediente:
Aluat: 500 gr faina, 2 oua, 1 lingura ulei, 500 ml iaurt, sare
Umplutura: 300 g branza de vaca, 2 galbenusuri, 3 linguri zahar

detalii

Placinta cu mere

Ingrediente pt aluat

350 de grame de faina
150 de grame de zahar (eu am folosit zahar tos)
175 de grame de unt rece
1 praf de sare
2 galbenusuri
apa rece ~6-7 linguri

detalii

Placinta cu branza

Ingrediente

1 pachet foi de placinta
5 oua
1 pachet de unt
250 gr telemea
200 gr smantana
1 kg branza dulce

detalii
prajitura fiarta in lapte

Prajitura fiarta in lapte

Am ales pentru astazi o Prajitura fiarta in lapte, asa cu se face la Varadia de Mures.         Ingrediente 500 g faina, 6 galbenusuri, 300 ml lapte, 30 g drojdie, 100 g zahar tos, 150 g zahar pudra, 150 g unt, zahar vanilinat, sare.       Citeste continuarea pe ANTENA SATELOR.RO. […]

detalii

Melci cu nuca

Iata o reteta simpla: Melci cu nuca. Ii puteti folosi folosi ca desert pentru scoala sau o gustare la birou.   Ingrediente Aluat 500 g faina 1 plic drojdie uscata 1/2 lingurita sare 2 linguri zahar 50 g unt 100 g iaurt 1 ou coaja de lamaie Umplutura 300 g nuca macinata 100 g stafide […]

detalii

Placinta cu branza dulce si stafide

Familia mea este incantata de aceasta placinta, de aceea o fac destul de des, ne spune Mikele care ne-a trimis aceasta delicioasa Placinta cu branza dulce si stafide.   Ingrediente 1 pachet de foi de placinta 800 g branza dulce 100 g stafide 1 cana de zahar 6 oua 1 cana si jumatate de apa […]

detalii
rulada - antenasatelor.ro

Rulada cu branza si stafide, ca la Rucar

Va prezentam o reteta delicioasa de rulada cu branza si stafide, culeasa de Simona Lazar din localitatea Rucar, judetul Arges.   Ingrediente 800 g faina, 350 ml lapte dulce, 150 ml ulei, 7 oua, 300 g zahar tos, doua pliculete cu zahpr vanilinat, 400 g branza de vaci, o lamaie, 75 g stafide, 50 g […]

detalii

Placinta de dovleac. Savoarea serilor de iarna

Iata o reteta pentru un desert rapid si gustos: Placinta de dovleac.   Ingrediente Placinta de dovleac 1 pachet foi de placinta 6-700g dovleac ras zahar dupa gust Mod de preparare Placinta de dovleac Se asaza o foaie de placinta pe masa de lucru, se unge cu ulei, se acopera cu alta foaie. Se asaza […]

detalii

Placinta de dovleac

DOGARUIULIAN a trimis la concursul nostru aceasta minunata reteta de Placinta de dovleac.   Ingrediente pentru foi: 1o linguri de apa minerala; 1o linguri de ulei 600gr. faina, putina sare 1 lingura de unt;     Mod de preparare Se amesteca apa, uleiul, sarea si faina si se face o coca pe care o intindem […]

detalii

Branzoaice

Ludovica a trimis aceasta reteta delicioasa de Branzoaice. Daca vrei sa castigi o friteuza Tefal, un blender Philips si un gratar electric Zelmer, participa si tu.   Ingrediente Aluat: 500g faina 1 ou intreg 1 plic de drojdie uscata 200 ml apa 50 g unt Se framanta un aluat consistent care se lasa 1 h […]

detalii
Plăcinta dobrogeană - antena satelor

Plăcinta dobrogeană a Chiraței

Intreb un localnic, apoi un bucatar, apoi un turist cu ce aliment ar asocia vacanta estivala. „Cu braga” – imi raspunde cel dintai. „Cu o salata de fructe de mare”, zice si-al doilea, gata sa-mi faca o demonstratie de arta culinara. „Cu hamsii prajite”, ii tin isonul toate neamurile turistului cu slapii plini de nisip. Ravasesc […]

detalii

Pateuri cu mere

Ingrediente
1 pachet foi de placinta cu unt congelate
50 gr. zahar
2 linguri faina alba
1 varf cutit scortisoara
1 varf cutit nucsoara rasa
1 mar acrisor mare
1 lingura suc de lamaie
hartie pentru copt

detalii

Placinta cu mere

Iata o delicioasa reteta de placinta cu mere. Foile: o cescuta de zahar se arde si se stinge cu o cescuta de apa, se lasa la racit; 2 oua se amesteca cu o cescuta de zahar, 6 linguri de ulei, o lingura de amoniac stins cu zeama de lamaie sau otet si se adauga zaharul […]

detalii
covrigei

Covrigei cu mere de Voinești

Se spune că dacă manânci mere de Voinești… întinerești. C-o fi, că n-o fi așa, n-aveți decât să-ncercați. E și aceasta un fel de ispitire, ca aceea ce-a dus la alungarea strămoșilor noștri din Rai. Dar mărul ne-a deschis și apetitul pentru… cunoaștere. Ceea ce nu-i deloc de lepădat. Fiindcă merele roșii, tari, suculente, sunt […]

detalii
7dovleac

Dovleac copt, cu miere

Despre bucatele din Tansa, sat de răzeși din buza Ieșilor, mi-a vorbit mai demult pictorița naivă Catinca Popescu, veche și bună prietena din Bacăul tutelar al amintirilor mele de tinerețe. Pictoriță a satului natal, cu lanurile lui de floarea-soarelui și stupinele raspândite pe coaste de deal, îmi povestea despre bucatele din casa părinților, agricultori și […]

detalii