Iata o rețetă din volumul „Poveștile bucătăriei românești” de Radu Anton Roman, ediție îngrijită de Simona Lazăr, Editura Paideia & Editura Jurnalul, 2010. Ai trebuință, pentru aluat, de: 1 kg făină, 3 ouă, 500 g unt, 250 g caş dulce, 100 g caşcaval, 250 ml lapte, 250 g telemea de Brăila (din cea cu […]
Placinta cu dovleac este foarte sanatoasa si un dulce care poate fi preparat si in perioada de post. Mod de preparare Se spală şi se curată de coajă dovleacul. Se taie în bucăţi potrivite, care se rad pe răzătoarea mare sau puteţi folosi robotul de bucătărie. Se amestecă cu zahăr, şi scorţişoară, şi se împarte […]
Gogosele mincinoase sunt rapide si pufoase. Se numesc asa pentru ca sunt goale inauntru. Ingrediente – 2 oua – 3 linguri de zahar – 1 cana lapte caldut – 500 gr faina – drojdie cat o nuca – putina sare – un plic zahar vanilat – putina coaja lamaie – zahar pudra Citeste continuarea […]
Aceasta placinta cu branza este delicioasa. Reteta se face la tara, acolo unde gustul traditiei nu si-a pierdut din esenta. Ingrediente Pentru aluat: 15 gr drojdie proaspat 150 ml lapte 1 lingurita zahar granulat 2 galbenusuri 75 gr unt 250 gr faina de grau Pentru umplutura: 500 gr branza de vaci semi-degresata 150 gr zahar […]
Păi dacă ne place să mâncăm brânză cu roșii de ce să nu pregătim noi și o tartă cu brânză și roșii?Ingrediente 1 pachet aluat foitaj 4 felii bacon 180 ml smântână 180 g mozarella 4 ouă 125 ml lapte 10 roșii mici sare piper Afla modul de preparare pe LIBERTATEA PENTRU FEMEI.
Ingrediente:
Aluat: 500 gr faina, 2 oua, 1 lingura ulei, 500 ml iaurt, sare
Umplutura: 300 g branza de vaca, 2 galbenusuri, 3 linguri zahar
Ingrediente pt aluat
350 de grame de faina
150 de grame de zahar (eu am folosit zahar tos)
175 de grame de unt rece
1 praf de sare
2 galbenusuri
apa rece ~6-7 linguri
Ingrediente
1 pachet foi de placinta
5 oua
1 pachet de unt
250 gr telemea
200 gr smantana
1 kg branza dulce
Am ales pentru astazi o Prajitura fiarta in lapte, asa cu se face la Varadia de Mures. Ingrediente 500 g faina, 6 galbenusuri, 300 ml lapte, 30 g drojdie, 100 g zahar tos, 150 g zahar pudra, 150 g unt, zahar vanilinat, sare. Citeste continuarea pe ANTENA SATELOR.RO. […]
Iata o reteta simpla: Melci cu nuca. Ii puteti folosi folosi ca desert pentru scoala sau o gustare la birou. Ingrediente Aluat 500 g faina 1 plic drojdie uscata 1/2 lingurita sare 2 linguri zahar 50 g unt 100 g iaurt 1 ou coaja de lamaie Umplutura 300 g nuca macinata 100 g stafide […]
Va prezentam o reteta delicioasa de rulada cu branza si stafide, culeasa de Simona Lazar din localitatea Rucar, judetul Arges. Ingrediente 800 g faina, 350 ml lapte dulce, 150 ml ulei, 7 oua, 300 g zahar tos, doua pliculete cu zahpr vanilinat, 400 g branza de vaci, o lamaie, 75 g stafide, 50 g […]
Iata o reteta pentru un desert rapid si gustos: Placinta de dovleac. Ingrediente Placinta de dovleac 1 pachet foi de placinta 6-700g dovleac ras zahar dupa gust Mod de preparare Placinta de dovleac Se asaza o foaie de placinta pe masa de lucru, se unge cu ulei, se acopera cu alta foaie. Se asaza […]
DOGARUIULIAN a trimis la concursul nostru aceasta minunata reteta de Placinta de dovleac. Ingrediente pentru foi: 1o linguri de apa minerala; 1o linguri de ulei 600gr. faina, putina sare 1 lingura de unt; Mod de preparare Se amesteca apa, uleiul, sarea si faina si se face o coca pe care o intindem […]
Ludovica a trimis aceasta reteta delicioasa de Branzoaice. Daca vrei sa castigi o friteuza Tefal, un blender Philips si un gratar electric Zelmer, participa si tu. Ingrediente Aluat: 500g faina 1 ou intreg 1 plic de drojdie uscata 200 ml apa 50 g unt Se framanta un aluat consistent care se lasa 1 h […]
Intreb un localnic, apoi un bucatar, apoi un turist cu ce aliment ar asocia vacanta estivala. „Cu braga” – imi raspunde cel dintai. „Cu o salata de fructe de mare”, zice si-al doilea, gata sa-mi faca o demonstratie de arta culinara. „Cu hamsii prajite”, ii tin isonul toate neamurile turistului cu slapii plini de nisip. Ravasesc […]