Mod de preparare Baklava turceasca
Separati foile de placinta in trei parti egale. Intre timp, macinati marunt toate nucile, migdalele, fisticul, si amestecati-le cu pesmetul, zaharul si scortisoara dupa gust. Puteti adauga si coaja de lamaie, pentru un plus de parfum. Impartiti acest amestec in doua parti egale. Topiti pachetul de unt, asezati prima foaie in tava (pe care puteti pune o hartie de copt in prealabil), ungeti-o cu unt, apoi asezati a doua foaie si continuati pana terminate prima serie de foi din cele trei egale. Asezati amestecul de nuci si migdale. Continuati, apoi, asezarea foilor si ungerea lor cu unt, pana se termina urmatoarea serie de foi, peste care puneti restul de amestec de nuci. Asezati ultimul strat de foi, unse cu unt intre ele. Acoperiti tava de baklava cu un prosop ud, foarte bine stors si bagati-o la frigideer o ora. Intre timp, preincalziti cuptorul la 180 gr. Inainte de a baga baklavaua in cuptor, portionati-o cu un cutit. Cat sta in cuptor (appx 25-30 min, in functie de cuptorul fiecaruia), preparati siropul. Puneti la foc cei 200 ml de apa, in care turnati toate celelalte ingrediente pentru sirop. Scoateti baklavaua din cuptor, turnati peste ea siropul fierbinte si apoi introduceti din nou tava in cuptor, pana cand baklavaua absoarbe intregul sirop.
Citeste continuarea: 1 2