Iata o reteta de sezon, un desert delicios cu dovleac si scortisoara.
Ingrediente Placinta frageda cu dovleac si scortisoara
800 g faina
1 ou
2 cesti cu lapte caldut
1 cub de drojdie …
3 linguri zahar
3 linguri ulei
50 g unt
1 varf cutit de sare
Umplutura
4 felii de dovleac
8 linguri ulei
250 g zahar
4 lingurite scortisoara
200 g nuci tocate
Mod de pregatire Placinta frageda cu dovleac si scortisoara
Prima data calesti dovleacul: intr-o cratita pui zaharul, uleiul si dovleacul ras (se taie bucati potrivite si se rade pe razatoare, fara a se curata de coaja (radem pana la coaja!)
Lasam sa se raceasca compozitia!
Facem aluatul; din ingredientele de mai sus se face un aluat cu o consistenta elastica, omogena, care se lasa la odihnit cam 15 min. Se imparte aluatul in 4 bucati egale si se intinde in foaie subtire, se unge cu putin ulei si intindem umplutura. Presaram apoi fin scortisoara proaspat macinata (daca dorim putem pune si cateva nuci tocate fin!)
Dupa ce am intins umplutura pe foaie se ruleaza si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu ou sau ulei si presaram zahar tos. Se coace la foc potrivit. Cand e gata, mai ungem odata si lasam la cuptor inca 5 minute.
Placinta e aromata, e aspectuoasa, e rumena, e gustoasa!
Incearca si aceasta reteta video