Iata un desert delicios, aromat si nu foarte complicat: Melci umpluti cu nuca macinata.
INGREDIENTE Melci umpluti cu nuca macinata
aluat
2 oua
500 g faina
125 ml lapte
100 g unt
1pachetel drojdie (25 g)
4 linguri zahar
1plic zahar vanilat…
coaja de lamaie
sare (un varf de cutit)
3 linguri ulei
100 g unt
1pachetel drojdie (25 g)
4 linguri zahar
1plic zahar vanilat…
coaja de lamaie
sare (un varf de cutit)
3 linguri ulei
umplutura:
nuca macinata, zahar, cacao
sau
un borcan de gem de gutui sau gem de mere (+scortisoara)
Mod de preparare Melci umpluti cu nuca macinata
Facem un aluat elastic din ingredientele de mai sus (dizolvi drojdia si apoi amesteci cu laptele zaharul dizolvat, faina, mirodenii); la sfarsit adaugam untul moale si uleiul. Lasam la dospit.
Intindem o foaie mare, nu prea groasa, si-o ungem cu nuca macinata + zahar + cacao (sau gem de gutui amestecat cu putina nuca macinata). Taiem bucati egale din sulul format si le asezam intr-o tava unsa bine cu ulei (cu taietura in sus!). Lasam la crescut, ungem cu sirop din miere dizolvata, punem cate o bucata de nuca si rahat si dam la copt.
Cand sunt gata ii scoatem, ii ungem din nou, lasam tava asa 5 minute si apoi ii rasturnam pe un gratar sau o planseta; ii pudram cu zahar vanilat!
Sunt pufosi, parfumati si foarte buni la gust, o bunatate!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pixabay.com