Conserve și murături

media-147426697408331300

RETETE pentru CAMARA: Conopida si morcovi murati

O conserva foarte usor de pregatit, care poate fi folosita pentru salatele boeuf sau pur si simplu drept garnitura langa unele mancaruri cu carne. Mod de preparare Conopida trebuie curatata de frunze si spalata foarte bine. Desfa-o in buchetele nu foarte mari, pentru a o putea aseza mai bine in borcane. Buchetele se pun in […]

detalii
Si unde sa afli cele mai gustoase (si cele mai adevarate) retete romanesti, daca nu in bucataria bunicii?

Dulceață de zmeură de munte

Si unde sa afli cele mai gustoase (si cele mai adevarate) retete romanesti, daca nu in bucataria bunicii? Cuvantul „dulceata” ar trebui scris cu liniuta de unire langa cuvantul „bunica”. „Dulceata-de-bunica”. Ori „dulceata-bunicii”? Nu? Cine n-a visat, copil, sa deschida capacul borcanului cu gem, peltea, serbet, dulceata ori suc de fructe, legume si flori trase […]

detalii

Compot de prune

Va recomandam o reteta de sezon simplu si rapid de preparat: Compot de prune.   Ingrediente – prune – zahar – apa

detalii
media-147384280978491200

Ciuperci cu rosii pentru iarna! Reteta de la tara!

Aceasta reteta se face la tara si este foarte gustoasa. Rosiile sunt delicioase. Ingrediente 2 kg ciuperci (de crescatorie), 5 cepe potrivite, 15 ardei grasi, 2 kg rosii, 500 ml ulei, 3 foi dafin, 2 linguri marar verde tocat, 2 linguri patrunjel verde tocat, 1 lingura piper boabe, 1 lingurita sare.  Citeste continuarea pe KFETELE.RO

detalii

Rubarba in sirop de capsuni

Daniela a trimis o reteta delicioasa de Rubarba in sirop de capsuni.   Ingrediente 1 kg sirop de capsuni 1 kg rubarba 200 g zahar 1/2 lamaie  

detalii
Gogonele murate - metoda simpla! Iata o reteta traditionala, din strabuni

Gogonele murate – metoda simpla! Iata o reteta traditionala, din strabuni

Pare indepartata luna septembrie, luna ideala pentru a pune la murat gogonelele, dar mai bine sa stiti reteta dinainte. Gustul sarat si chiar usor picant este ideal pentru fripturile din sezonul rece. Mod de preparare Se pun frunzele de telina, cimbrul, o frunza de dafin, doua frunze de visin, marar, 2-3 bucati de hrean curatat. […]

detalii
Gem de mure si piper negru

Reteta geniala: gem de mure si piper negru! Nu ai mai mancat asa ceva niciodata!

Aceasta reteta este foarte simpla, insa foarte speciala. Piperul negru accentueaza aroma murelor. Ingrediente 250g mure 250g zahar farin Jumatate de lamaie, stoarsa Jumatate de lingurita de piper negru macinat   Citeste modul de preparare pe KFETELE.RO.

detalii
Cea mai simpla si gustoasa reteta de gem de zmeura

Cea mai simpla si gustoasa reteta de gem de zmeura! Ai nevoie de trei ingrediente!

Nu este combinatia clasica, insa este cu siguranta un deliciu. Poti sa o mananci de cate ori ai pofta de ceva dulce. Ingrediente 250g zmeura 250g zahar farin 1 lime   Mod de preparare Pune zmeura intr-o oala alaturi de coaka de la lime, apoi adauga si sucul. Incorporeaza si zaharul si adu in punctul […]

detalii

Dulceata de capsune

E sezonul parfumatelor capsune. Pastreaza armoma lor delicioaa si pentru iarna in minunatele dulceturi. Iata ce dulceata de capsune ne propune FarfuriaVesela.ro.   Aici puteti urmari cum pregatim dulceata de capsune! O reteta foarte simpla, prin care se pastreaza fructele intregi, foarte buna pentru iarna!     Ingrediente pentru 6 borcane de 300 gr 1.5 […]

detalii

Gem de caise

Va recomandam o reteta delicioasa de gem de caise.

detalii
bors

Umplerea borșului

Multe dintre retetele romanesti pentru începutul mesei se acresc cu… borș. Românul nu este adeptul supelor clare și dulci! Iar dacă vrei să respecți tradiția culinară, să gătești acele retete romanesti care au fost baza alimentară a strămoșilor, atunci e musai să știi să… umpli borș.   Umplerea borșului O gospodină care voieşte să prepare […]

detalii
gogosari umpluti cu vinete

Gogoșari umpluți cu vinete

Campania de „conservărit” e pe sfârșite. Dar… chiar dacă vinetele din piață sunt cam mărunțele, încă pot fi folosite pentru vreuna dintre rețetele românești care îți sunt pe plac. Poate chiar aceasta de gogoșari umpluți cu vinete, care face deliciul oricărui amator de gusturi neobișnuite. Rețeta am aflat-o și eu într-o toamnă, la Prejmer, unde […]

detalii

Castraveti la otet

Abetina a participat la concursul nostru cu o reteta delicioasa de Castraveti la otet. Daca vrei sa castigi o friteuza Tefal, un blender Philips si un gratar electric Zelmer, participa si tu.   – Se spala castravetii si se asaza in borcane, se toarna apa peste ei, asa masuram cata apa trebuie in borcan, punem […]

detalii

Dulceata de capsuni cu rubarba

Daniela a participat la concursul nostru cu o reteta delicioasa de Dulceata de capsuni cu rubarba. Daca vrei sa castigi o friteuza Tefal, un blender Philips si un gratar electric Zelmer, participa si tu.   Ingrediente 2 kg capsuni 1 kg rubarba 1,5 kg zahar zeama de la 1/2 lamaie

detalii

Compot de visine

Abetina a participat la concursul nostru cu o reteta delicioasa de Compot de visine. Daca vrei sa castigi o friteuza Tefal, un blender Philips si un gratar electric Zelmer, participa si tu.     Ingrediente -visine coapte foarte bine, -zahar, -aspirina.

detalii