Va recomandam o reteta delicioasa de sezon: Dulceata de gutui.
-10 kg gogosari
-1 litru otet
-1 litru ulei
-1 kg zahar
– 4 linguri sare
– 2 borcane de pasta de tomate de 800 gr
-boabe de mustar si pier.
Anisoara67 a trimis o reteta delicioasa de Dulceata de visine. Ingrediente Dulceata de visine (cca 6 borcane de 400 g): 2 kg de visine foarte coapte, 2 kg de zahar Mod de preparare Dulceata de visine Se spala bine visinele, se curata de codite si samburi, apoi se asaza intr-un vas impreuna cu […]
Dulceata de zmeura a bunicii. Cuvantul „dulceata” ar trebui scris cu liniuta de unire langa cuvantul „bunica”. „Dulceata-de-bunica”. Ori „dulceata-bunicii”? Nu? Cine n-a visat, copil, sa deschida capacul borcanului cu gem, peltea, serbet, dulceata ori suc de fructe, legume si flori trase prin zahar de mana bunicii? Dulceata de cirese, de capsune, nuci verzi, de […]
Ce ziceti de o reteta de Ketchup preparat in casa? Ne-a trimis-o Lored21. Ingrediente 2 kg ardei capia cruzi 300 ml ulei 200gr zahar 150 ml otet 4 caciulii usturoi 1 l bulion facut in casa ardei iuti, sare, boabe piper si foi de dafin dupa gust
Va recomandam o reteta delicioasa, de post, de zacusca cu ciuperci. Se serveste rece, cu muraturi. Pentru o zacusca gustoasa, vinetele si ardeiul trebuie sa fie coapte. Mod de preparare: Reteta de zacusca cu ciuperci este realizata din vinete si ardei copt. Reteta zacusca cu ciuperci. Se coc vinetele, ardeiul se curata, se taie ca […]
Preparata cruda, data pe razatoare, singura sau impreuna cu alte radacinoase (morcov, pastarnac, telina, patrunjel, ridiche neagra, ridiche alba, gulie), din sfecla rosie se obtine o salata de cruditati delicioasa, simplu de pregatit. Sfeclele se spala bine cu apa calduta si se taie radacinile ramase, fara a intra in sfecla propriu zisa, care este de […]
O conserva foarte usor de pregatit, care poate fi folosita pentru salatele boeuf sau pur si simplu drept garnitura langa unele mancaruri cu carne. Mod de preparare Conopida trebuie curatata de frunze si spalata foarte bine. Desfa-o in buchetele nu foarte mari, pentru a o putea aseza mai bine in borcane. Buchetele se pun in […]
Si unde sa afli cele mai gustoase (si cele mai adevarate) retete romanesti, daca nu in bucataria bunicii? Cuvantul „dulceata” ar trebui scris cu liniuta de unire langa cuvantul „bunica”. „Dulceata-de-bunica”. Ori „dulceata-bunicii”? Nu? Cine n-a visat, copil, sa deschida capacul borcanului cu gem, peltea, serbet, dulceata ori suc de fructe, legume si flori trase […]
Aceasta reteta se face la tara si este foarte gustoasa. Rosiile sunt delicioase. Ingrediente 2 kg ciuperci (de crescatorie), 5 cepe potrivite, 15 ardei grasi, 2 kg rosii, 500 ml ulei, 3 foi dafin, 2 linguri marar verde tocat, 2 linguri patrunjel verde tocat, 1 lingura piper boabe, 1 lingurita sare. Citeste continuarea pe KFETELE.RO
Daniela a trimis o reteta delicioasa de Rubarba in sirop de capsuni. Ingrediente 1 kg sirop de capsuni 1 kg rubarba 200 g zahar 1/2 lamaie
Pare indepartata luna septembrie, luna ideala pentru a pune la murat gogonelele, dar mai bine sa stiti reteta dinainte. Gustul sarat si chiar usor picant este ideal pentru fripturile din sezonul rece. Mod de preparare Se pun frunzele de telina, cimbrul, o frunza de dafin, doua frunze de visin, marar, 2-3 bucati de hrean curatat. […]
Aceasta reteta este foarte simpla, insa foarte speciala. Piperul negru accentueaza aroma murelor. Ingrediente 250g mure 250g zahar farin Jumatate de lamaie, stoarsa Jumatate de lingurita de piper negru macinat Citeste modul de preparare pe KFETELE.RO.
Nu este combinatia clasica, insa este cu siguranta un deliciu. Poti sa o mananci de cate ori ai pofta de ceva dulce. Ingrediente 250g zmeura 250g zahar farin 1 lime Mod de preparare Pune zmeura intr-o oala alaturi de coaka de la lime, apoi adauga si sucul. Incorporeaza si zaharul si adu in punctul […]
E sezonul parfumatelor capsune. Pastreaza armoma lor delicioaa si pentru iarna in minunatele dulceturi. Iata ce dulceata de capsune ne propune FarfuriaVesela.ro. Aici puteti urmari cum pregatim dulceata de capsune! O reteta foarte simpla, prin care se pastreaza fructele intregi, foarte buna pentru iarna! Ingrediente pentru 6 borcane de 300 gr 1.5 […]