Ultimele

Conserve și murături

Dulceata de gutui - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - jam-276805_1920

Dulceata de gutui

Va recomandam o reteta delicioasa de sezon: Dulceata de gutui.

09 septembrie 2018
gogosari in sos - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - vegetables-3606387_1920

Gogosari in sos

-10 kg gogosari

-1 litru otet

-1 litru ulei

-1 kg zahar

– 4 linguri sare

– 2 borcane de pasta de tomate de 800 gr

 -boabe de mustar si pier.

06 septembrie 2018

Dulceata de visine. Abia astept sa vina vara!

Anisoara67 a trimis o reteta delicioasa de Dulceata de visine.   Ingrediente Dulceata de visine (cca 6 borcane de 400 g): 2 kg de visine foarte coapte, 2 kg de zahar   Mod de preparare Dulceata de visine Se spala bine visinele, se curata de codite si samburi, apoi se asaza intr-un vas impreuna cu […]

14 ianuarie 2018

Dulceata de zmeura a bunicii

Dulceata de zmeura a bunicii. Cuvantul „dulceata” ar trebui scris cu liniuta de unire langa cuvantul „bunica”. „Dulceata-de-bunica”. Ori „dulceata-bunicii”? Nu? Cine n-a visat, copil, sa deschida capacul borcanului cu gem, peltea, serbet, dulceata ori suc de fructe, legume si flori trase prin zahar de mana bunicii? Dulceata de cirese, de capsune, nuci verzi, de […]

12 ianuarie 2018

Ketchup

Ce ziceti de o reteta de Ketchup preparat in casa? Ne-a trimis-o Lored21.     Ingrediente 2 kg ardei capia cruzi 300 ml ulei 200gr zahar 150 ml otet 4 caciulii usturoi 1 l bulion facut in casa ardei iuti, sare, boabe piper si foi de dafin dupa gust

11 octombrie 2017

Cea mai buna zacusca de vinete cu ciuperci – reteta tradionala

Va recomandam o reteta delicioasa, de post, de zacusca cu ciuperci. Se serveste rece, cu muraturi. Pentru o zacusca gustoasa, vinetele si ardeiul trebuie sa fie coapte. Mod de preparare: Reteta de zacusca cu ciuperci este realizata din vinete si ardei copt. Reteta zacusca cu ciuperci. Se coc vinetele, ardeiul se curata, se taie ca […]

06 octombrie 2017

Sfecla rosie conservata in otet – deliciu cu hrean pentru iarna

Preparata cruda, data pe razatoare, singura sau impreuna cu alte radacinoase (morcov, pastarnac, telina, patrunjel, ridiche neagra, ridiche alba, gulie), din sfecla rosie se obtine o salata de cruditati delicioasa, simplu de pregatit. Sfeclele se spala bine cu apa calduta si se taie radacinile ramase, fara a intra in sfecla propriu zisa, care este de […]

05 octombrie 2017

RETETE pentru CAMARA: Conopida si morcovi murati

O conserva foarte usor de pregatit, care poate fi folosita pentru salatele boeuf sau pur si simplu drept garnitura langa unele mancaruri cu carne. Mod de preparare Conopida trebuie curatata de frunze si spalata foarte bine. Desfa-o in buchetele nu foarte mari, pentru a o putea aseza mai bine in borcane. Buchetele se pun in […]

02 octombrie 2017

Dulceață de zmeură de munte

Si unde sa afli cele mai gustoase (si cele mai adevarate) retete romanesti, daca nu in bucataria bunicii? Cuvantul „dulceata” ar trebui scris cu liniuta de unire langa cuvantul „bunica”. „Dulceata-de-bunica”. Ori „dulceata-bunicii”? Nu? Cine n-a visat, copil, sa deschida capacul borcanului cu gem, peltea, serbet, dulceata ori suc de fructe, legume si flori trase […]

23 septembrie 2017

Ciuperci cu rosii pentru iarna! Reteta de la tara!

Aceasta reteta se face la tara si este foarte gustoasa. Rosiile sunt delicioase. Ingrediente 2 kg ciuperci (de crescatorie), 5 cepe potrivite, 15 ardei grasi, 2 kg rosii, 500 ml ulei, 3 foi dafin, 2 linguri marar verde tocat, 2 linguri patrunjel verde tocat, 1 lingura piper boabe, 1 lingurita sare.  Citeste continuarea pe KFETELE.RO

04 septembrie 2017

Rubarba in sirop de capsuni

Daniela a trimis o reteta delicioasa de Rubarba in sirop de capsuni.   Ingrediente 1 kg sirop de capsuni 1 kg rubarba 200 g zahar 1/2 lamaie  

25 iulie 2017

Gogonele murate – metoda simpla! Iata o reteta traditionala, din strabuni

Pare indepartata luna septembrie, luna ideala pentru a pune la murat gogonelele, dar mai bine sa stiti reteta dinainte. Gustul sarat si chiar usor picant este ideal pentru fripturile din sezonul rece. Mod de preparare Se pun frunzele de telina, cimbrul, o frunza de dafin, doua frunze de visin, marar, 2-3 bucati de hrean curatat. […]

13 iulie 2017

Reteta geniala: gem de mure si piper negru! Nu ai mai mancat asa ceva niciodata!

Aceasta reteta este foarte simpla, insa foarte speciala. Piperul negru accentueaza aroma murelor. Ingrediente 250g mure 250g zahar farin Jumatate de lamaie, stoarsa Jumatate de lingurita de piper negru macinat   Citeste modul de preparare pe KFETELE.RO.

08 iunie 2017

Cea mai simpla si gustoasa reteta de gem de zmeura! Ai nevoie de trei ingrediente!

Nu este combinatia clasica, insa este cu siguranta un deliciu. Poti sa o mananci de cate ori ai pofta de ceva dulce. Ingrediente 250g zmeura 250g zahar farin 1 lime   Mod de preparare Pune zmeura intr-o oala alaturi de coaka de la lime, apoi adauga si sucul. Incorporeaza si zaharul si adu in punctul […]

07 iunie 2017

Dulceata de capsune

E sezonul parfumatelor capsune. Pastreaza armoma lor delicioaa si pentru iarna in minunatele dulceturi. Iata ce dulceata de capsune ne propune FarfuriaVesela.ro.   Aici puteti urmari cum pregatim dulceata de capsune! O reteta foarte simpla, prin care se pastreaza fructele intregi, foarte buna pentru iarna!     Ingrediente pentru 6 borcane de 300 gr 1.5 […]

17 mai 2017