Ultimele

Aperitive & Garnituri

Pungute-branza-pere-nuci6

Pungute cu branza Roquefort, pere caramelizate si nuci

La Multi Ani! Sa aveti parte de un An Nou cu sanatate si noroc, cu multe bucurii si impliniri! Si incepem anul cu cateva retete restante, retete mai speciale, potrivite pentru o masa festiva, fie ea de Craciun, Revelion sau aniversare. Prima dintre ele este destinata unor musafiri mai pretentiosi, amatori de preparate frantuzesti: pungute […]

03 ianuarie 2016
Bruschette-avocado-rosii3

GURMANDINO.RO: Bruschette cu avocado, rosii si busuioc

Daca ne uitam in lista de ingrediente la avocado, rosii si ceapa rosie, vedem ca avem de-a face cu o “surata” a delicioasei salate-sos Guacamole, doar ca am dus combinatia spre zona mediteraneana, punandu-i cateva frunze proaspete de busuioc si servind-o pe felii prajite de bagheta. Evident, daca aveti la indemana, folositi cu incredere si […]

22 decembrie 2015
Salata-ton-porumb

Gurmandino.ro: Salata rapida de ton cu porumb

Astazi va propun o reteta atat de simpla incat nici nu-mi prea vine sa o numesc reteta. Nu de alta, dar nu are decat o singura etapa, aceea a amestecarii  tuturor ingredientelor :P. Dar, asa cum am mai spus si cu alte ocazii, nu cred ca trebuie sa apara pe blog doar retetele complicate, cu […]

29 noiembrie 2015
Dovlecei-umpluti-branza

Gurmandino.ro: Dovlecei la cuptor, umpluti cu branza si marar

Va propun o reteta usor de facut de dovlecei la cuptor, umpluti cu o crema de branza un pic usturoiata si improspatata cu marar. E drept ca pentru pregatirea dovleceilor avem nevoie si de aragaz, si de cuptor, dar nu trebuie sa-i pazim prea mult, asa ca putem fugi repede din bucatarie :). Iar daca […]

19 noiembrie 2015

Balmoș ca la stână

Dacă n-ai petrecut măcar o după-amiază întreagă la stână, dacă n-ai încercat măcar să mulgi oile ori căprițele, dacă n-ai învârtit cu melesteul în mămăligă, atunci n-ai cum să știi care-i adevăratul gust al balmoșului… ca la stână. Dar pentru că n-a trecut luna de când am zăbovit și eu la stâna baciului Istrate de […]

01 octombrie 2015

Pâine bucovineană cu cartofi

O duminică împlinită în rugăciune la Mănăstirea Sucevița și de acolo drum deschis prin ploaia văratică, printre satele bucovinene, spre Vicovu de Sus, unde aveam să adăstam două zile. Să ne „hodinim” (cum e vorba locului), după lungul „circuit culinar” pe care îl dedicasem Bucovinei. Acolo, în casă la tușa Maria – strasșnică găzdoaie, la […]

11 septembrie 2015

Balmoș mușcelean sau „fondue roumaine”

Balmoşului muşcelean, Bogdan Gîlculescu, unul dintre cei mai pătimași gurmeți din prima ceta de scaun a Țării Românești, îi spune: „fondue roumaine”, „alintându-l” și, în același timp, relevând superbul arc în timp și spațiu între ciobanii din Carpați și păstorii din Alpi. .Respectând regulile oricărui fondue din Alpi, şi balmoşul ciobanilor din Muscel se face […]

28 august 2015

Covrigi „ca la Rucăr” (rețeta Tuței lu’ Mazăre)

O legendă spune că satul Rucărului ar fi fost fondat de ostaşii lui Negru Vodă, care au primit drept mulţumire pentru serviciile lor, de la voievod, dreptul de a stăpâni valea şi munţii din jur. S-au aşezat rucărenii, şi-au durat case din lemnul pădurilor şi, având atâta păşune grasă pe muncele, au început să se ocupe […]

23 august 2015

RetetaVideo.ro: Sos de visine pentru friptura

Iata o reteta apetisanta trimisa de RetetaVideo.ro: Sos de visine pentru friptura.   INGREDIENTE 300 g. de visine fara samburi 250 ml de supa calda de pui 2 lingurite cu amidon 50 g. de unt o lingurita cu zahar sare

27 iulie 2015

Pâine fragedă cu tărâțe, ulei și semințe

De la Balotești, la dreapta, spre Mănăstirea Căldărușani. Drumul trece prin sate lungi, străjuite din zare de rămășițe din codrii Vlăsiei. Până să ajungi la apa Cociovaliștei – al cărei nume e dat de plaurul pe care, mai demult, locuitorii îl foloseau în loc de plută, să treacă apa de la un mal la altul; […]

01 iulie 2015

Saratele

Ingrediente:

250 g branza burduf (Branza de vaci sarata)
250 g unt
faina cat cuprinde
mac, susan

28 aprilie 2015

Pâine mănăstirească

Săptămâna Mare este o perioadă de o maximă încărcătură spirituală. Este o perioadă în care ar trebui să ne analizăm gândurile și faptele şi să ne armonizăm fiinţa umană, trupeşte şi sufleteşte. Este o perioadă de post şi de pocăinţă. Ai trebuință de: Un kg făină de grâu, 50 g drojdie de bere, o linguriță […]

06 aprilie 2015

Babic sarbesc de Buzau

Dintre toate carnurile tocate si varate in mat, doua sunt specifice Buzaului si de neintalnit altundeva: carnatii de Plescoi si babicul sarbesc de Buzau.   Babicul se face din carne de porc (pulpa), taiata cu satarul (se poate trece si prin masina de tocat cu sita mare, dar gustul cel mai bun il are de […]

01 aprilie 2015
arena bucatarilor

Arena Bucatarilor, spectacolul delicios al gastronomiei, la Kanal D

In fiecare sambata, incepand din 21 martie, va invitam, de la ora 12:00, in “Arena Bucatarilor”, un creative cooking show pentru profesionistii in domeniu si pentru toti amatorii de delicii culinare. In fiecare episod, sub indrumarea Chefului Cezar, veti fi martori la crearea unor retete speciale, castigatoare la marile concursuri internationale, veti vedea si veti […]

27 martie 2015

Tărhană cu mursă

Ați auzit vreodată de mursă? Acea băutură dulce, pe care dacii, zice-se, o făceau cu mre și plante aromatice, iar mai încoace începuse a se face cu zahăr și cu… condimente exotice? Trebuie spus că mursa nu este totuna cu miedul, ce se face tot din miere, dar se pune la fermentat… La Glimboca, sat […]

08 martie 2015