Ultimele

Pungute cu branza Roquefort, pere caramelizate si nuci

Retetele tale » Pungute cu branza Roquefort, pere caramelizate si nuci
Pungute-branza-pere-nuci6

La Multi Ani! Sa aveti parte de un An Nou cu sanatate si noroc, cu multe bucurii si impliniri!

Si incepem anul cu cateva retete restante, retete mai speciale, potrivite pentru o masa festiva, fie ea de Craciun, Revelion sau aniversare. Prima dintre ele este destinata unor musafiri mai pretentiosi, amatori de preparate frantuzesti: pungute din clatite umplute cu branza albastra, pere caramelizate si nuci.

Eu am testat doua feluri de branza: Roquefort si Paladin. Concluzia: faceti un efort si luati Roquefort! Se potriveste muuuult mai bine cu perele caramelizate si nucile (cealalta branza se “pierde” practic in combinatie). Pentru o masa festiva, pregatiti pungutele dinainte si le pastrati la rece, iar inainte de a le servi doar le bagati un pic in cuptor, pe un platou termorezistent si acoperite cu folie de aluminiu (pentru a nu se usca clatitele). Cat despre legarea pungutelor (operatiune de altfel un pic mai anevoioasa), eu le-am legat cu cozi de patrunjel. Ar fi aratat mai bine (si ar fi castigat si un pic de gust) daca le legam cu arpagic verde (chives), doar ca firele mele de arpagic s-au dovedit prea scurte pentru a tine punguta. Ar putea merge daca faceti niste clatite mai mici si nu in tigaie de 24 cm (cum am facut eu), dar atunci va trebui in mod clar sa calculati cate doua pungute la portie.

Ingrediente (pentru 8 buc.):
– oua 3 buc.
– faina 225 g
– lapte integral 500 ml
– ulei 3 linguri
– pere 4 buc. (600 g necuratate)
– unt 30 g
– zahar tos 1 lingura
– branza Roquefort 100 g + branza Paladin 100 g !!! altfel, doar Roquefort 200 g
– miez de nuca 40 g
– sare, piper

Citeste mai mult la GURMANDINO.RO

Data articol: ianuarie 3, 2016