Ultimele

Drob din miel

Retetele tale » Drob din miel


Ingrediente: maruntaiele unui miel (ficat, rinichi, inima, o bucata de carne de cca 400 g), prapurul mielului, 2 legaturi de marar verde, o legatura de patrunjel verde, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi verde, 3 oua fierte tari, 3 oua crude, condimente de drob, un praf de sare si piper daca mai este cazul, 50 ml ulei.


Preparare:
Prapurul se spala in mai multe ape reci, maruntaiele si carnea se pun la fiert in apa cu sare. Se spumeaza si se lasa sa fiarba, apoi se scot si se lasa sa se raceasca si se dau prin masina de tocat carne, prin sita mai mare sau se taie marunt cu cutitul. Ceapa si usturoiul, spalate si scurse, se taie marunt, apoi se calesc in putin ulei. Se amesteca maruntaiele tocate cu verdeata calita, cu mararul si patrunjelul tocat marunt, cu condimentele de drob (se mai adauga sare si piper daca mai este nevoie) si ouale crude batute spuma, se amesteca bine pana la omogenizarea perfecta a ingredientelor. Se unge o tavita de cozonac (eu am folosit una din yena) cu putin ulei apoi se intinde usor prapurul, din mijlocul tavitei spre margini, se pune jumatate din compozitie, se aseaza oule fierte tari si curatate de coaja, unul dupa altul, de-a lungul compozitiei, apoi se toarna restul de compozitie, se acopera cu marginile prapurului, presandu-se usor si se da la cuptor sa se rumeneasca usor, la foc potrivit. Se taie felii subtiri numai dupa ce s-a racit bine, de preferat a doua zi, si se aseaza pe platoul ornat dupa preferinta. Pentru un aspect placut, deasupra, dupa ce am acoperit compozitia cu prapur, se poate bate un ou, astfel capatand o culoare placuta dupa coacere.
Pofta buna!

Data articol: aprilie 14, 2011