Ultimele

Pasca si cozonac

Retetele tale » Pasca si cozonac

Ingrediente:

pentru pasca:

ALUATUL: 400 g faina,100 zahar, 2 linguri ulei, 2 oua, 50 g unt, 200 ml lapte, 1 cubulet drojdie, esente

UMPLUTURA: 750 g branza vaci, 6 oua, 3 pl. zahar vanilat, esenta de rom, 2 lingurite faina, coaja de poartocala rasa, sare, 1 lingura de gris, zahar dupa gust,1ou pentru uns pasca

Tehnica prepararii:

Se pune branza intr-un vas, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat, coaja de poartocale, esenta de rom, ouale si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. In compozitia obtinuta se adauga faina, grisul si se amesteca bine.

Aluatul l-am facut la robotul de bucatarie. Am pus in robot toate ingredientele (apa calda, laptele la fel cald, untul topit, galbenusurile de ou, drojdia, zaharul, faina, sare si esentele). Aluatul obtinut l-am lasat la framantat cca.20 min. si l-am lasat la crescut pe aragaz  la caldura cca.1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut indeajuns, se aseaza pe o plansa de lemn tapetata in prealabil cu faina si se imparte in 2 parti. Din prima jumatate de aluat facem o foaie rotunda  (de dimensiunea tavii pe care o avem la dispozitie) si se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina in prealabil. Cealalta jumatate o impartim in 5 parti egale si le facem baghete. Trei dintre ele le impletim si le punem in tava peste foaia de aluat, de jur imprejur ca un cerc. Impletim si celelalte 2 baghete si o asezam pe mijlocul aluatului. Lasam pasca circa 30 min la crescut.

Dupa cele 30 de minute turnam umplutura de branza, ungem aluatul cu ou batut si o introducem in cuptorul preincalzit  pentru 50-55 de minute, la foc mediu. Pofta buna!

Data articol: aprilie 12, 2011