Retete romanesti de post! Știu bine că asta vreți să aflați de la mine! Și-am brodit rubrica de astăzi tocmai pe acest gând: retete romanesti, de gătit în inimapostului!
Nimic mai nimerit pentru o zi de post decât un borş moldovenesc, cu cartofi, cu morcov, cu ceapă şi ardei gras, cu roşii şi fasole fiartă, cu câteva linguri de ulei (să aibă steluţe, când îl pui în farfurie). Acrit, nu-i aşa?, cu… borş – că doar de-aia se cheamă cum se cheamă! Dar “chichirezul” la zeama asta sunt verdeţurile: leuştean – ah!, leuşteanul! –, pătrunjel, mărar şi cimbru.
Fiertura e una clasică şi se face ca pe vremea străbunicilor, iar elementul crucial este verdeaţa, care, adăugată generos după ce oala a fost luată de pe foc, înnebuneşte borşul de arome.
Veţi fi voind să ştiţi cum se prepară…? Atunci, ascuţiţi-vă creionul, daţi pagina caietului de reţete şi notaţi indicaţiile:
Află pe Antena Satelor detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI