Iata o noua reteta trimisa de Roxanicol: Supa crema de linte.
Ingrediente Supa crema de linte
500 g linte verde
1 morcov
1 ceapa
1 ardei rosu
2 linguri ulei masline
sare, piper
smantana
Mod de preparare Supa crema de linte
Am pus lintea la fiert. Am scurs apoi apa si am adaugat alta fierbinte. Am mai lasat-o sa dea cateva clocote.
Separat am pus la incins uleiul, am adaugat ceapa tocata fin, morcovul ras si ardeiul taiat marunt. Le-am calit 4-5 minute, apoi am adaugat lintea scursa si 1 litru de apa. Le-am lasat sa fiarba 30-35 minute. Am condimentat. Am scurs zeama in care au fiert legumele si apoi am pasat cu blenderul toate legumele. Am mai turnat din zeama in care au fiert pentru a mai subtia crema.
Cand am servit-o am adaugat o lingura de smantana in farfurie si putin ardei rosu tocat.
Incearca si aceasta reteta video