Cand simtiti, dragi prieteni, ca nu mai e loc nici macar pentru o farama de toba sau caltabos, e momentul sa va indreptati privirea catre legume si sa intocmiti un fel delicios, pentru care stomacul si intregul organism va vor multumi, dupa atata purcel pregatit in fel si chip. Vorbim despre o generoasa tigaie de taietei cu legume, trase la tigaie in stil chinezesc.
Ingrediente Legume chinezesti
Aveti nevoie de: 2 cepe, 2 ardei kapia, 1 telina mica, cateva ciuperci (normale sau tip urechi de lemn, daca aveti in casa asa ceva), 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 punga cu taitei – preferabil de orez – putin sos soia, ulei de floarea soarelui, sare, piper, putin ardei iute.
Mod de preparare Legume chinezesti
Intai si intai, fierbeti taiteii si lasati-I intr-o strecuratoare, la racit.
Apoi, puneti, in tigaie, ceapa la calit, in putin ulei de masline, apoi morcovii si telina, lasati doar 1 minutel, ciupercile, si dovlecelul. Nu uitati, aceste legume nu trebuie sa se inmoaie, trebuie sa ramana crocante sau “al dente”, cum spun italienii. Adaugati, apoi, taieteii, amestecati cu putin sos de soia, sare, piper si o lingurita de pasta de ardei iute. Stingeti degraba si serviti fierbinte.
Spor la gatit si pofte nebanuite va doresc!
Incearca si aceasta reteta video
Photo by Ryan Kwok on Unsplash