Ingrediente Pambuste de post
doua cani de orez,
doua cepe,
doua linguri de untdelemn,
400 g ciuperci,
o legatura de verdeata,
4 linguri de bulion,
sare,
piper,
cimbru,
frunze de vita-de-vie
Mod de preparare Pambuste de post
Se taie ceapa marunt si se caleste in doua linguri de untdelemn. Orezul se curata, se spala, se scurge si se adauga in cratita, sa se caleasca putin.
Separat se pun ciupercile curatate (scurse de apa, cele conservate) si taiate marunt, condimentele si verdeata tocata. Nu se adauga apa, doar se lasa sa fiarba inabusit, pana scade.
Se lasa la racit, apoi se amesteca bine cu orezul si bulionul, si se fac sarmalute rasucite in foi de vita pastrate la sare (caz in care se desareaza) sau la borcan. Se asaza in tuci, se toarna apa deasupra si se lasa pe foc mic.
Afla si alte retete delicioase pe AntenaSatelor.ro.
Incearca si aceasta reteta video