Ultimele

Vegetarieni & Post

Salata de telina cu morcovi

Salata de telina cu morcovi

Iata o reteta simpla si numai buna dupa mesele copioase de Sarbatori: Salata de telina cu morcovi.

06 decembrie 2020

Sarmale de post: Cele mai simple și delicioase rețete din lume

De Crăciun, sunt nelipsite de pe masă, iar în timpul postului sunt consumate, deoarece sarmalele de post sunt făcute cu orez și alte legume.

03 decembrie 2020
Chiftelute cu ciuperci

Chiftelute cu ciuperci. Minunate pentru o zi de post

Dragi prieteni, suntem in plin post de Craciun, si din ce in ce mai multa lume ne solicita idei de retete de post.

19 noiembrie 2020
Fasole bătută

Fasole bătută. Rețetă simplă, rapidă si delicioasă

Oanapl10 trimis aceasta reteta minunata de: Fasole bătută.

21 octombrie 2020
Salata de fasole boabe

Salata de fasole boabe

Iata o reteta savuroasa, foarte usor de preparat: Salata de fasole boabe.

06 octombrie 2020
Bombonele de post

Bombonele de post

Prietena noastra laurita82 ne invata sa facem niste bombonele cu nuca de cocos si cacao, numai bune pentru un deliciu de post!

26 martie 2019
Cornuri cu mere ( de post)

Cornuri cu mere (de post)

Anemary a trimis  aceasta minunata reteta de Cornuri cu mere (de post).   Ingrediente Cornuri cu mere (de post) Pentru aluat: 30 g drojdie, 2 lingurite zahar, 1 praf de sare, 250 ml apa minerala, 350 ml ulei,1 kg faina, zahar vanilat. Pentru umplutura: 1 kg mere, 2 pliculete zahar vanilat, 4 linguri zahar (se […]

21 februarie 2019
Strudel cu fructe de padure (de post)

Strudel cu fructe de padure (de post)

Ingrediente:

1 pachet foietaj de post
300 gr fructe de padure congelate
150 gr zahar
50 ml apa

01 noiembrie 2018
Gogosi de post

Gogosi de post

Ingrediente: faina cat cuprinde, drojdie – 1 sfert dintr-un pachet mare, ulei – 5 linguri, zahar pudra pentru decor

11 septembrie 2018

Cartofi cu sos de legume (rețetă pentru Postul Paștelui)

Persoanele care se decid să urmeze un regim de slăbit, pot fi, fără de voie, vegetarieni (sau măcar pe jumătate vegetarieni, adăugând în meniu lapte, brânzeturi, ouă sau chiar peşte). Carnea slabă de peşte (ce are un conţinut ridicat de acizi Omega 3), salatele de legume, brânzeturile degresate şi fructele, fiind ingredientele de bază ale […]

27 martie 2018

Cornulețe de post cu nuci

Ca să le fim de folos celor care tin post, gătim azi o rețetă de dulciuri de post. Cornulete de post, cu nuci Ingrediente Cornulețe de post cu nuci 300 g faina, 200 g margarina, o lamaie, 100 g nuci, 50 g migdale, 100 g zahar, bicarbonat, zahar pudra.   Mod de preparare Cornulețe de […]

02 februarie 2018

Rulada „Salam” de post! E cel mai bun desert pe care l-ai mancat!

Aceasta reteta este o reinterpretare a celebrului salam de biscuiti, insa mult mai gustos.   Ingrediente 1 kg rahat (de preferinta de cacao), 200 g margarina vegetala, 250 g nuci tocate marunt,1 lingura stafide, 3-4 linguri de visine din dulceata (ori cirese amare, caise verzi, coacaze,afine, sau cate o lingura din fiecare), 1 lingurita scortisoara […]

23 septembrie 2017

Prajitura de post cu gem si nuca! Nu ai mai mancat ceva asa bun pana acum!

Aceasta prajitura de post cu gem si nuca este delicioasa si se prepara usor.   Ingrediente: 10 linguri sifon (apa minerala), 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 lingurita amoniac stins cu otet, 1 lingurita zahar pudra, faina cat cuprinde. Ingrediente crema I: 4-6 linguri nuci tocate marunt (sau macinate), 3-4 linguri gem (gros) caise […]

01 septembrie 2017

Sarmale cu orez si stafide, din caietul cu retete al maicutei Ileana, de la Agapia

Aceste sarmale cu orez si stafide sunt delicioase atat in zilele de post, cat si „de dulce”. Reteta este de la maicuta Ileana, de la manastirea Agapia. Mod de preparare Curata ceapa, spal-o si tai-o marunt. Pune ulei si o lingura, doua, de apa intr-o cratita si lasa amestecul sa ajunga la fiert. Adauga ceapa […]

04 august 2017

Vinete la cuptor

Astăzi avem o rețetă clasică de toamnă: vinete la cuptor. Să vă mai spun că felul acesta de vinete este potrivit și pentru zilele de post dar și pentru vegetarieni?  Iata cum se prepara! 1. Vânăta se taie pe lung felii nu foarte subțiri care se presară cu sare. Se lasă timp de 30 de minute într-o strecurătoare. […]

17 iulie 2017