Abetina a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Orez cu urzici (mancare de post). Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.
Ingrediente
un castron de urzici,
100 gr.orez,
50 ml .ulei,
un ardei capia rosu,
un ardei iute,
100 gr,masline,
o ceapa mare,
4 catei de usturoi,
10 gr.ierburi aromate (tarhon),
sare dupa gust
Mod de preparare
Spalam bine urzicile si la punem la fiert cu apa rece, le lasam sa traga un clocot apoi oprim focul si clatim bine urzicile, apoi le tocam marunt. Curatam ceapa, cateii de usturoi, o jumatate de ardei capia si jumatate de ardei iute, ii tocam marunt si ii undim, asa cat sa fie aurii, apoi adaugam urzicile peste ceapa prajita, sare dupa gust si ierburi aromate si 50 ml apa si lasam sa fiarba cateva minute la foc iute sa capete gust, apoi oprim focul. Spalam orezul si il punem la fiert cu sare dupa gust, cealalta jumatate de ardei capia si cateva feliute de ardei iute, cand este gata fiert lasam cateva minute sa se racoreasca si punem cate un pic din toate pe un platou si ornam frumos cu masline si ardei. Pofta buna!
Aceasta reteta este foarte usor de preparat si este bine sa o preparam caci este perioada urzicilor vii, care inseamana sanatate in farfurie. Eu imi adun urzici in aceasta perioada, le fierb si le pun la congelator, asa ca sanatate in farfurie poate fi in fiecare zi indiferent de anotimp.