Ultimele

Gurmandino.ro: Fasole batuta cu ceapa calita – deliciu de post

Retetele tale » Gurmandino.ro: Fasole batuta cu ceapa calita – deliciu de post
Fasole-batuta

A venit vremea sa va prezint “impricinata” de care pomeneam cand vorbeam de “Fasolea si gadget-ul fermecat“: fasole batuta cu muuuulta ceapa. Preparat traditional din bucataria romaneasca, gustoasa, satioasa si usor de facut, fasolea batuta este perfecta pentru post. Exista multe variante de fasole batuta, dar va recomand sa o incercati si pe aceasta: cu bulion/pasta de rosii in loc de boia de ardei si cu muuulta ceapa calita, din care o parte pusa inauntru, nu doar pentru culoare, ci si pentru un plus de gust. Iar pentru ca desfatarea sa fie completa si sa uitam definitiv ca este vorba de o mancare de post, servim fasolea batuta cu o salata acra. Preferata mea este salata de varza murata, cu un pic de ulei si de piper. Pe locurile urmatoare vin gogonelele si/sau conopida murata, gogosarii si castravetii.

Ca mod de preparare, este floare la ureche, doar ca necesita ceva timp. Timp pentru inmuierea si, apoi, fierberea fasolei, dar si pentru pasarea ei, in cazul in care trebuie, ca mine, sa va descurcati doar cu o sita si o lingura de lemn. Pentru a va usura munca ulterior, va recomand sa fierbeti o portie dubla de fasole si, dupa ce o pasati, sa o congelati intr-o cutie inchisa ermetic. Se pastreaza perfect si, astfel, peste doua-trei saptamani de post, veti mai putea face o data, cu mult mai putin chin, o fasole batuta delicioasa. Aaaa, sa nu uit! Daca doriti, puteti servi fasolea batuta pe post de aperitiv, la o masa tip bufet: o puneti pe bucatele mici de paine (prajita sau nu) si ornati fie cu un “carliont” de ceapa calita, fie cu o bucatica de gogosar sau castravete murat.

 

Ingrediente
– fasole uscata 500 g
– ceapa 4-5 buc. (300 g)
– ulei de floarea-soarelui 4 linguri
– usturoi 1/2 capatana (20 g)
– pasta de rosii 2 linguri (100 g)
– sare, piper

Citeste continuarea pe GURMANDINO.RO.

Data articol: noiembrie 24, 2015