Zacusca de vinete si gogosari

02 octombrie 2020,
Zacusca de vinete si gogosari

Va prezenta o reteta minunata de zacusca de vinete si gogosari, o reteta ideala pentru cei ce tin post.

 

 

Ingrediente Zacusca de vinete si gogosari

 

vinete5kg,

gogosari2kg,

ardei capia rosu3kg,

ulei2l,

ceapa – 1,5kg,

bulion -2 borcane de 800g,

sare

 

 

Mod de preparare Zacusca de vinete si gogosari

 

Se coc pe rand vinetele, ardeii si gogosarii. Vinetele se lasa la scurs aproximativ 1 ora. Se dau prin masina de tocat ardeii, gogosarii si vinetele. Tocam ceapa si o punem la calit in ulei. Cand devine sticloasa adaugam bulionul si amestecam continuu timp de 10 minute. Intr-un vas mare adaugam vinetele, ardeii, gogosarii si sosul de ceapa cu bulion, amestecand foarte bine. Se pune la fiert pana cand uleiul se ridica la suprafata amestecand pentru a preveni lipirea. Dupa ce a fiert  zacusca se pune fierbinte in borcane iar acestea se pun rand pe rand la sterilizat timp de 40 de minute. Borcanele scose de la sterilizat se invelesc cu o patura si se lasa acoperite 24 de ore dupa care se introduc in camara. Pofta buna.

 

Incearca si aceasta reteta video

 

Imagine de Andreas Göllner de la Pixabay

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita