Oanap85 a trimis aceasta delicioasa reteta de post: Tocanita de ciuperci cu smantana vegetala (din gris)
Ingrediente Tocanita de ciuperci cu smantana vegetala (din gris)
pentru smantana avem nevoie de :
-80 gr gris de grau
-500 ml de lapte de soia neindulcit
-80 ml ulei floarea soarelui
-2 linguri zeama de lamaie
-sare
pentru tocanita avem nevoie de :
-1 kg ciuperci champignon
-o ceapa mare
-2,3 linguri ulei de masline
-patrunjel verde
Mod de preparare Tocanita de ciuperci cu smantana vegetala (din gris)
Smantana trebuie sa o pregatim cu o zi inainte ca sa se ingroase putin.
Pregatim grisul dupa reteta normala de gris-cand apa se infierbanta bine adaugam grisul in ploaie si mestecam ca sa nu se faca cocolase. Dupa ce grisul s-a facut il lasam sa se raceasca.
Grisul racit, laptelele de soia si sarea se mixeaza in blender si apoi adaugam uleiul de masline cate putin, ca la maioneza, si zeama de lamaie. Smantana trebuie sa aiba o consistenta omogena si groasa. Se lasa la rece pana a doua zi ,intre timp se mai ingroasa putin, si se foloseste in maxim o saptamana.
pentru tocanita:
Tocam ceapa marunt si o calim 1 minut in uleiul de masline, pana se inmoaie, apoi adaugam ciupercile spalate si taiate feliute. Adaugam cca 1 polonic de apa si lasam sa fiarba acoperit cam 20 de minute minute, ciupercile trebuie sa lase apa si sa se inmoaie bine.
Dupa ce au fiert se adauga smantana vegetala si se mai lasa 1-2 minute maxim, smantana va ingrosa sosul din tocanita si nu mai este nevoie de faina. Oprim focul si adaugam patrunjel tocat marunt .
*Daca nu mai este zeama ramasa la tocanita inainte de a pune smantana oprim focul si apoi punem smantana .
Incearca si aceasta reteta video