Tocanita de ciuperci este o alegere excelenta pentru cei care vor sa tina post. Iata o colectie a celor mai delicioase retete de tocanita de ciuperci. Bune sa te lingi pe degete, chiar si atunci cand tii post!
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta # Reteta 1
Ingrediente Tocanita de ciuperci cu mamaliguta
1 kg ciuperci
2 cepe
1 pahar suc rosii
1 legatura patrunjel
2 linguri faina
sare, piper, boia
Mod de preparare Tocanita de ciuperci cu mamaliguta
Se curata ciupercile, se opresc doar palariile,se calesc in ulei ,apoi se scot si se lasa deoparte.Se pot folosi si piciorusele, dar sunt mai atoase si eu prefer sa le folosesc la altceva.
Se toaca marunt ceapa si se caleste in doua linguri ulei, pana devine sticloasa. Se adauga sucul de rosii, sarea, piperul si se completeaza cu o cana de apa.Se lasa sa fiarba. Adaugam apoi ciupercile si lasam sa mai dea in cateva clocote. Se face un rantas din faina si apa rece si il punem peste sos, amestecand continuu sa nu faca cocoloase.Dam intr-un clocot apoi oprim focul si presaram patrunjel verde tocat marunt.Se serveste calda cu mamaliguta.
Pofta buna!
Tocanita de ciuperci in crusta de mamaliga # Reteta 2
Reteta de la oanapl10.
-pentru mamaliga:
400 g malai
1,5 l apa
1 lingurita sare
-pentru tocanita:
500g ciuperci champignion
2 rosii mari
3 linguri ulei de masline
3 catei usturoi
2 fire ceapa verde
sare
piper
patrunjel verde
Mod de preparare Tocanita de ciuperci in crusta de mamaliga
Pui apa la fiert cu o lingurita de sare si cand incepe sa clocoteasca adaugi malaiul treptat, pana ajungi la consistenta dorita (mamaliga nu trebuie sa fie foarte tare) si lasi sa fiarba 20 de minute, amestecand din cand in cand.
Ungi cu ulei o forma de tarta, apoi pui mamaliga si tapetezi peretii formei, in asa fel incat sa semene cu o tarta. Lasi sa se raceasca si intre timp prepari umplutura. Decojesti rosiile si le pasezi cu ajutorul unui mixer vertical (sau intr-un blender). Ciupercile le cureti si le speli, apoi le tai felii. Calesti ciupercile pana se evapora apa din ele, apoi adaugi ceapa si usturoiul tocate, sucul de rosii, piperul si sare dupa gust .Lasi sa fiarba pana cand se ingroasa sosul. Scoti crusta de mamaliga din forma de tarta si o asezi pe un platou, apoi pui tocanita de ciuperci in crusta de mamaliga si ornezi cu patrunjel verde proaspat tocat.
Pofta buna!
Tocanita de ciuperci # Reteta 3
Reteta de la daniela.
Ingrediente Tocanita de ciuperci
1 kg de ciuperci
2 ardei grasi rosi
3 cepe
2 morcovi
200 g pulpa de rosii
cimbru
patrunjel
sare
piper
200 ml vin alb
2 linguri de faina
Mod de preparare Tocanita de ciuperci
Ciupercile le curatam, le spalam, dupa care le taiam felii. Calim ceapa in putin ulei incins, cand a devenit aurie adaugam morcovii dati prin razatoare. Dupa ce s-a calit putin impreuna cu ceapa adaugam ardeii tocati, rosiile pasate, ciupercile si vinul. Lasam sa fiarba putin impreuna, dupa care adaugam apa cat sa acopere ciupercile. Adaugam cimbrul si acoperim oala, lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand. Faina o amestecam cu putina apa dupa care adaugam peste ciuperci si lasam sa fiarba cca 10 minute. La final potrivim de patrunjel si condimente dupa gust
Tocanita de ciuperci # Reteta 4
Reteta de la ananaghi
Ingrediente Tocanita de ciuperci
ciuperci champignons,
ceapa verde (sau uscata, dupa preferinta),
bulion,
sare,
piper,
marar
Mod de preparare Tocanita de ciuperci
Se calesc ciupercile in putin ulei si se lasa sa se inmoaie si sa isi lase suc propriu. Se adauga peste ciuperci ceapa tocata marunt si se calesc cateva minute impreuna. Se apune o lingura de bulion, sare, piper si se da in cateva clocote.
Se serveste cu marar tocat deasupra. E foarte delicioasa pentru zilele de post! Daca adaugati ceva carnita e buna si de dulce.
Pofta buna!
Tocanita de ciuperci cu soia # Reteta 5
Reteta de la CARMENICA
400 g ciuperci conserva
100 g soia cuburi
200 g rosii taiate conserva
50 ml ulei
200 ml apa
doua cepe
un ardei capia
sare
piper macinat
cimbru uscat
marar verde
Mod de preparare Tocanita de ciuperci cu soia
Cuburile de soia se pun la inmuiat 30 de minute in apa calda.
Calim cateva minute in ulei ceapa taiata marunt si ardeiul capia taiat felii, adaugam ciupercile scurse de apa si rosiile si lasam sa fiarba 5-6 minute impreuna, apoi adaugam apa si soia si dam gust cu sare, piper si cimbru uscat.Lasam sa fiarba totul cca 20 de minute, apoi oprim focul si presaram deasupra marar verde.
Pofta buna!
Incearca si aceasta delicioasa reteta video