Iata o reteta simpla si aspectuoasa. In plus, poate fi o varianta de desert in zilele in care tii post.
INGREDIENTE ALUAT Tarta cu mere:
-200 ml ulei
-200 ml apa minerala
-un praf de sare
-faina cat cuprinde
UMPLUTURA Tarta cu mere:
-500-700 gr mere
-scortisoara
-200 gr zahara sau dupa gust
-2 linguri gris
MOD DE PREPARARE Tarta cu mere
ALUAT: intr-un castron punem apa minerala, uleiul si praful de sare. Adaugam faiana si amestacam pana obtinem un aluat tare, elastic care nu se lipeste. Se lasa la rece 15 minute.
UMPLUTURA: Curatam de coaja merele si le radem pe razatoarea cu ochiuri mari apoi le amestecam zaharul si scortisoara. Scoatem aluatul de tarta, il intindem si tapetam cu el o forma de tarta sau ce fel de tava avem la indemana.
Adaugam pe fundul tartei grisul uniform, apoi punem merele scurse de zeama. Din restul de aluat modelam partea de sus a tartei. Se introduce la cuptror, si se tine pana devine usor rumenie la suprafata. Se poate servi atat calda cat si rece.
Incearca si aceasta reteta video
Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash