Iata o reteta dulce, de post: Taitei scursi cu nuca si portocala
Ingrediente Taitei scursi cu nuca si portocala
(pentru 2 portii)
200g faina, 50 ml apa calda, un praf de sare, 100 g margarina, 200 g miez de nuca, 3 linguri zahar mai grunjos sau miere de albine (dupa preferinta), o portocala, un praf de scortisoara, un praf de sare.
Mod de preparare Taitei scursi cu nuca si portocala
1. Se framanta faina cu apa calda si un praf de sare pana ce obtinem un aluat vartos pe care il intindem cu sucitorul intr-o foaie subtire de aluat din care taiem taiteii. Se pun taiteii la fiert in apa clococotita cu sare, cca. 5 minute dupa care se scurg si se clatesc cu apa rece. Se lasa in strecuratoare sa se scurga bine.
2. Intr-o tigaie incingem un pic margarina apoi adaugam coaja de portocala taiata fasii foarte subtiri, le lasam cam un minut amestecand continuu apoi le scoatem si le pastram pentru decor. In margarina incinsa adaugam taiteii scursi bine si ii amestecam continuu usor cam 3 minute dupa care adaugam si portocala taiata cubulete mici. Mai amestecam 1-2 minute si oprim focul. Adaugam in taitei si miezul de nuca maruntit amestecat cu zaharul si scortisoara si amestecam usor.Se servesc calzi sau reci ,sunt la fel de deliciosi!
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video